Saturday, August 13, 2016

Kita ditakdirkan..

Entri ni dah lama saya tulis. Tapi...
Hujung2 macam BBNU la sangat..


hahahha... Teka teki.
On Friday he left souvenirs on my table. Tak kisahlah kalau skandalnya  semua orang dapat souvenirs yang lebih baik, tapi saya tetap juga grateful.

Saya berazam tidak akan menyebut lagi tentang skandalnya  sesuatu yang boleh membuatkan kami bermasam muka berminggu2 lagi. Asalkan kawan saya ini selamat tak dipukul orang dan gembira, I will be happier too.

Saya harap dia nampak betapa bersungguhnya saya membeli jiwa sehari dua ni. Hhahahhaha.

"Eh... kita kemaskan meja tadi..", saya cakap on Friday. "tau.. nampak tadi", dia jawab n kitaorang pun tersenyum macam iklan eskrim koneto.  Senyum potong kaki!

Saya memang ikhlas nak buang yang keruh ambik yang jernih.
Tapi mana nak tau on Saturday saya attend meeting n kena pula pasang strategi.

"boleh tak tolong yadayada?",  saya tanya.. Sebenarnya saya segan nak bukak mulut. Fikiran saya pun x stabil.  I wished I could do it myself tak payah susahkan orang...
Tapi saya tak ada kemahiran tu. Kawan saya ini sangat bagus dalam bidang ini. Bagus sangat-sangat.
Segan betul saya nak minta tolong considering what we had been through lately.

Nampak macam fake kan
Berbaik sebab ada niat lain..
Tapi..

Mungkin inilah takdir....
(ayat pasrah 👹)




No comments: