Wednesday, August 10, 2016

Saya tahu dia tahu..

Selepas berkali-kali dikencingi, trust me, I avoided him like a plague. Jadi dia beralih arah mengencingi orang lain pula.

 Hidup saya selamat.
Bila orang lain itu mengadu to me,  mokcik tersenyum sinis jah.
Banyak kali pula tu orang tu terkena. Maka banyak kali jugalah mokcik tadah telinga mendengar sambil tersenyum sinis.
Tak kuasa mokcik nak kasi nasihat segala.
Mokcik bizi menangkap penjarah dalam Criminal Case games yang didonlod kat tablet 10inc.
Bizi!

Jangan sembang kencang sambil petik ayat Quran kena selalu maafkan, lapangkan hati jangan ada dendam segala. Buang karan.

The best way to face kaki kencing is RUNNNNN!
kalau dia tau halal haram, dia takkan menganiaya orang in d first place sambil playing Victim.
Yang tukang kasi tazkirah tu kalau la tinggi sangat ilmu agamanya, csi la sikit, jangan main bukak kitab terus take sides. Islam memang ajar jatuh hukum tanpa siasat duduk perkara ke cemana?
Dia tau tak antara reason orang murtad ialah sebab Islamic scholar fikir diri mereka Lindungan Kaabah, kemain bajet diri tu maksum padahal....
(korang gugel la sendiri)

Until now, I could not forget what he and his friends did, no matter how Hard I tried.

I learnt a valuable lesson though, jangan sekali menganiaya orang.  Never!

Dalam doa yang tak pernah putus, saya mohon Allah berikan keadilan di alam yang lagi satu.
The betrayal and humiliation cuts deep, jadi saya juga berdoa semoga Allah berikan rezeki yang melimpah, pangkat dan kedudukan yang tinggi kepada beliau dan rakan2nya supaya hati mereka akan tenang dan mereka tak perlu menganiaya orang lagi. Seumur hayat mereka.

"Dia patut minta maaf dekat ramai orang. Saya yang baru kena ni pun rasa haishhhh, ni kan u yang dah bertahun-tahun", someone told me weeks ago. Saya tak angkat muka pun. Malass nak campur.

Saya dan dia tidaklah bertarikh rambut bagai. Kami biasa2 saja. Menyebut namanya pun saya tidak. Bila orang bertanya tentangnya saya jawab biasa2 saja. Retaliate is never in my dictionary.
Saya fikir dia pun begitu. Saya yakin dia tak berkata hal buruk tentang saya pada orang lain.


Saya tak faham kenapa orang Islam kena tunggu certain time baru nak minta maaf. Bajet Lump sum ke cemana?

Hari ni saya pergi kerumahnya sebab ada event. Spouse beliau ialah my childhood friend. Saya tak nampak apa perlunya saya berdrama sampai nak sentap pulak dengan spouse beliau. Apa pekdahnya..

Mokcik takder bakat jadi retis. Maybe Thats y, spouse beliau melayan saya macam kami sama2 makan setray dulu.
Kawan saya tu pun melayan saya dengan baik di depan spousenya... Saya fikir spousenya fikir kami masih bff. Hahhaha
In fact, di depan semua orang kami baik2 saja.

Dah tua kot... Tak ada apa nak direbutkan.

It saddened me So much bila saya beritahu seseorang saya pergi kerumah kawan tu,  dia boleh tanya, " dia ada minta maaf tak?"

Kelakar tu bang...

Saya fikir meminta maaf tu datang dari hati yang takutkan Allah dan hari kemudian. Kalau budak2 mumayiz tu kita ajaran n suruh minta maaf. Sesuai la dengan usia dan amalan derang.
Dah tua2 tak payah la nak Lindungan Kaabah sangat. Tak payahlah nak ingatkan orang kalau tak minta maaf, urusan di sana akan.sangkut, dan tolonglah jangan ajar orang kalau tak memaafkan nanti sukarkan urusan di hari perhitungan segala..

Adeiiii untunglah jadi orang Islam kot gitu..

I've written about what they did many many times. Those still gives me nightmares, so I wont write about it anymore.

Yang sudah, kita tutup buku dan jalan ke depan. Tak perlu kot nak playing victims segala. Tak perlu kot nak tarik muka dan sentap sampai ke hujung hayat.

Kita chillex sudahlah..
Orang buat lawak kita gelak.
Orang cerita kita dengar..
Orang pelawa kita makan..
Orang buat baik kita be grateful saja..
Jangan nak kusutkan benang yang halus.
Buang masa. Hidup ni singkat je kottt

Allah dah janji, di hujung sana akan ada penilaian yang adil dan saksama.
Semoga kita bertemu.
Di sana.


4 comments:

ninest123 said...

ugg boots, chanel handbags, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, air max, tiffany and co, nike air max, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton outlet, sac longchamp, nike free, nike free, longchamp, prada handbags, nike outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, ray ban sunglasses, tiffany jewelry, kate spade outlet, oakley sunglasses, uggs on sale, louis vuitton, longchamp outlet, replica watches, louboutin outlet, christian louboutin outlet, nike air max, louis vuitton, longchamp pas cher, louboutin shoes, ugg boots, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, cheap oakley sunglasses, nike roshe run, louboutin, jordan shoes, burberry, prada outlet, air jordan pas cher, oakley sunglasses, replica watches, michael kors, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

michael kors outlet, replica handbags, timberland, michael kors outlet, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, michael kors, nike blazer, true religion outlet, true religion jeans, hogan, hermes, ugg boots, lacoste pas cher, lululemon, ugg boots, converse pas cher, nike air max, new balance pas cher, mulberry, michael kors, nike air max, nike free run uk, true religion jeans, tn pas cher, burberry, hollister, vans pas cher, michael kors outlet, coach outlet, ray ban uk, kate spade handbags, coach outlet, true religion jeans, nike roshe, abercrombie and fitch, north face, ralph lauren uk, michael kors outlet, sac guess, hollister pas cher, burberry outlet online, vanessa bruno, michael kors, nike air max, michael kors outlet, north face, air force, coach purses

ninest123 said...

wedding dresses, mac cosmetics, chi flat iron, north face outlet, hollister, iphone cases, nike air max, babyliss, hollister, hollister, instyler, timberland boots, abercrombie and fitch, herve leger, birkin bag, mcm handbags, soccer jerseys, asics running shoes, nike air max, converse outlet, ray ban, valentino shoes, bottega veneta, louboutin, north face outlet, reebok shoes, nfl jerseys, vans shoes, insanity workout, baseball bats, longchamp, ghd, nike huarache, ralph lauren, nike roshe, celine handbags, converse, vans, lancel, soccer shoes, jimmy choo shoes, lululemon, oakley, beats by dre, new balance, mont blanc, p90x workout, ferragamo shoes, nike trainers, gucci

ninest123 said...

moncler, replica watches, ugg pas cher, swarovski, juicy couture outlet, wedding dresses, sac louis vuitton pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, canada goose, louis vuitton, pandora charms, supra shoes, canada goose outlet, montre pas cher, karen millen, canada goose, marc jacobs, links of london, moncler, toms shoes, pandora jewelry, canada goose, doudoune canada goose, moncler, moncler, hollister, juicy couture outlet, bottes ugg, ugg boots uk, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, moncler, canada goose uk, canada goose outlet, coach outlet, pandora jewelry, moncler, canada goose, moncler, pandora charms, swarovski crystal