Saturday, August 13, 2016

Staunch supporter

Hari tu saya berbincang dengan seseorang pasal upcoming event.
Dia nak cenggini, saya layankan
Saya nak cenggini, dia layankan juga.

Dia suggest buat cenggini.
Ohhhh tak boleh, saya kata.
Kenapa pulak? dia tanya...

Jadi saya jawab, based on my experience handling event.
Betulkan?, dia tanya.
Yup. Saya jawab n sebut satu lagi event yang dia pun hadiri...

Jadi...  mesti banyak makan hati ni, dia tanya.
Sangat2, saya jawab sambil ketawa.

Rasanya saya selalu je tulis, depan orang saya buat muka konfiden tahap dewi, balik rumah saya menangis kat bucu katil.

It dawned to me, my mom is my pillar of strength.  Setiap kali balik kerja, saya akan singgah n sembang dengan mak saya dulu.

Semua pun saya cerita.
Saya petik nama sensorang pada mak saya.
Orang sangat susah hati mak, selalu saya cakap macam. Saya tak pernah menangis di depan mak saya.
Mak doakan orang tau..., saya akan cakap lagi. Mak saya tak pernah jawab. Dia diam x menyampuk pun.

Tapi saya tahu, malam2 dia bangun solat n panjatkan doa.
Bila saya ke sana ke mari, dia masakkan makanan awal supaya saya keluar dengan perut yang penuh.
Bila saya usahakan sesuatu, dialah jadi teman tolong sediakan itu ini...
Mak saya tak pernah pun cakap dia support saya, but she is very very supportive.
Langsung dia x berbunyi..

Cuma yang mak saya bising kalau bila kepala serabut saya mula terlupa kat mana saya letakkan kunci kereta.

" apakah basenyer kunci pun boleh ilang", terus mak saya hanginn..

Heh...
Sekian

4 comments:

ninest123 said...

ugg boots, chanel handbags, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, air max, tiffany and co, nike air max, louis vuitton outlet, gucci outlet, louis vuitton outlet, sac longchamp, nike free, nike free, longchamp, prada handbags, nike outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, ray ban sunglasses, tiffany jewelry, kate spade outlet, oakley sunglasses, uggs on sale, louis vuitton, longchamp outlet, replica watches, louboutin outlet, christian louboutin outlet, nike air max, louis vuitton, longchamp pas cher, louboutin shoes, ugg boots, longchamp outlet, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, cheap oakley sunglasses, nike roshe run, louboutin, jordan shoes, burberry, prada outlet, air jordan pas cher, oakley sunglasses, replica watches, michael kors, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

michael kors outlet, replica handbags, timberland, michael kors outlet, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, michael kors, nike blazer, true religion outlet, true religion jeans, hogan, hermes, ugg boots, lacoste pas cher, lululemon, ugg boots, converse pas cher, nike air max, new balance pas cher, mulberry, michael kors, nike air max, nike free run uk, true religion jeans, tn pas cher, burberry, hollister, vans pas cher, michael kors outlet, coach outlet, ray ban uk, kate spade handbags, coach outlet, true religion jeans, nike roshe, abercrombie and fitch, north face, ralph lauren uk, michael kors outlet, sac guess, hollister pas cher, burberry outlet online, vanessa bruno, michael kors, nike air max, michael kors outlet, north face, air force, coach purses

ninest123 said...

wedding dresses, mac cosmetics, chi flat iron, north face outlet, hollister, iphone cases, nike air max, babyliss, hollister, hollister, instyler, timberland boots, abercrombie and fitch, herve leger, birkin bag, mcm handbags, soccer jerseys, asics running shoes, nike air max, converse outlet, ray ban, valentino shoes, bottega veneta, louboutin, north face outlet, reebok shoes, nfl jerseys, vans shoes, insanity workout, baseball bats, longchamp, ghd, nike huarache, ralph lauren, nike roshe, celine handbags, converse, vans, lancel, soccer shoes, jimmy choo shoes, lululemon, oakley, beats by dre, new balance, mont blanc, p90x workout, ferragamo shoes, nike trainers, gucci

ninest123 said...

moncler, replica watches, ugg pas cher, swarovski, juicy couture outlet, wedding dresses, sac louis vuitton pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, canada goose, louis vuitton, pandora charms, supra shoes, canada goose outlet, montre pas cher, karen millen, canada goose, marc jacobs, links of london, moncler, toms shoes, pandora jewelry, canada goose, doudoune canada goose, moncler, moncler, hollister, juicy couture outlet, bottes ugg, ugg boots uk, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, moncler, canada goose uk, canada goose outlet, coach outlet, pandora jewelry, moncler, canada goose, moncler, pandora charms, swarovski crystal