Saturday, September 10, 2016

Bong to the Ngok

Saya dah tulis panjang lebar berapi2.  Glad I did not post d entry.  Saya marahhh giler,  tu yang tajuk entri tak berapa nak suci tu.

"Aku tak nak dengar cakap orang sebab tu aku tanya", dia cakap.

" Kau _ODOH ", saya ulang banyak kali. Takder kaver dah...

Saya tak redha betul terbabit dalam skandal gred E macam ni. "Kot ye pun, Puť two n two together la.. Adakah my life changed?"  saya tanya balik.

Lainlah kalau tiba2 saya bersalin kulit, pakai niqab bagai, upload status penuh keinsafan padahal selama ni sayalah yang paling gedik tahap dewa,  n kongsi parking dengan yang tercinta, atau..
  Ok... Dont let me start.

"So bukan engkau?" dia tanya lagi.
"Noooooo! What makes u think it was me?" saya tanya ketap bibir.
" Sebab katanya yang terlibat dah dipanggil oleh upper echelon n ada saksi nampak ko kat bilik upper echelon". Dia cakap...

Jap... Sejak azali saya tak suka formality. Whenever I hv d need to submit anything, i waited when they leave d room, I puť on d table n.d next time we bumped into one another saya akan inform, "kita left d documents tadi, sebab u r not around. Thanx tau", giteww...

If they happened to b in d room, saya cakap sambil pegang pintu. People thot I m in hurry, d truth is I m shuckkss at small talk. So cakap yg penting je, tak sampai seminit habis.

Jadi celah mana saksi kejadian boleh petik nama saya tu?
D longest I stayed was when I entertained guests. There were 4 of us masa tu.

"Ko marah sangat ni..." dia tanya...
" ye la... Mohtip sgt, csi la betul2. Kita pun nak tau jugak", saya cakap sambil ketawa.
" Besides, kita muka pecah pintu kot, Xder maknanya... " saya sambung.

Skill manja2,  ni saya tak berapa khatam.
So,  I did what I.do best. Csi. All d evidence menjurus kepada d ones yang saya tulis dalam my previous entries.

Saya dah janji dengan diri sendiri takkan sebut lagi. Saya nampak keikhlasan Encik X nak mengambil hati hahhahahhaha, dan saya rasa dia pun tahu saya gigih beli jiwa semenjak dua menjak ni.
BFF (S)till Jannah katanya..👫

Cuma ye la...
As I puť up there all d evidences never lie. Hahhaha.. No trace of tampered evidence lagi heh...
Sorry bang. Kali ni bukan kita yang cakap.

Lepas CSI, I found out ada byk sgt Spin citer. Jadi,  saya dah inform d team (?), OKT deleted sebab sumber asal x pasti, ke macam mana kekdahnya..
I m glad.
Bolehlah berhashtag BFF till Jannah giteww. 👫

Tak perlulah saya panggil orang BDOh. Huduh budi bahasa...

Tapi either OKT tahu what I was up to behind his back atau mmg dia ikhlas nak relive our #rahsiakitaberdua. He did call two days later.

Ekceli...THERE IS A scandal.
It was an open secRet among his circle for quite sometimes.
Cuma he bumped into something more errrr... Juicy!.
Recently.
Rahsia berdua👫, dia ingatkan...😯

To b frank, saya tak nampak celah mana yang skandalnya. Dari segi hukum agama, both r eligible to get married, but I do not think they want too...
Dari segi luaran, they r a jolly good Couple,  if they r really an item. They might not, if u know what I mean.
 To top it all, they are at d age mature enough to decide what is best for them. Saya mmg anti dengan lelaki gedik dan pompuan gedik, but both if them r far from gedik... Baik je dgn semua orang, mesra dan berbudi bahasa.

Saya benci lelaki muka tak siap, yuran pibg anak pun tak mampu bayar, bayar loan rumah pun guna duit isteri,  tapi ada hati nak kahwin lagi,  tetapi lelaki ini agak well off. Hahhahaha 😷

Ok. Mokcik agak biased di situ.

But still,  I think it will pass.
Some people fall in love easily. Sepantas kilat juga they fall out of love. 💜😚
Some people tak cinta pun, tup tup ada anak 2, ni Mr Z,  yang saya jumpa dalam long haul flight from CDG 2 years ago.😂
Ada orang kata kawannnnn je, tapi awekk tag gambar kat fesbuk, baikkkkk punya. 😉
Ada orang kata tak kawannnnn pun, tapi kantoi berwhatsapp dengan isteri orang.😜

So kat dunia ni ada macam2..
Nak sorok,  konar baring pun x guna.

Tapi benda tak ada, janganlah ko main petik2 je nama mokcik...

bong to d Ngok la kau ni....😠😡😤











No comments: