Thursday, September 29, 2016

Drama all d way part 4

Once arrived, Jiha n I had lunch. I have Grilled fish, dip n shoot. Jiha had sambal chicken n fried mixed vege.

Bukti?  Kuasa nak snap gambo bagai. I was still in denial  kena tinggal sebab lewat 2 minit je pun.

We circle around d place. Dalam banyak2 hal saya terpandang a place where a friend and I pernah duduk berdua.

We r not close.
I mean, we know one another for years but still saya x fikir dia betul2 kenal saya as norizan adnan n on my part, saya pun xlah tahu banyak tentang diri beliau.
We r not that interested to discover about one another, mungkin itu istilah yang tepat.

Saya bosan. Saya tak ada hati nak terus duduk di situ.
Saya duduk ditepinya. Bercakap hal2 dunia. Ada ramai orang pun.
Macam2 cerita..
 Tiba2 tinggal kami berdua. Bersama barang2 untuk dijaga. Ini penganiayaan.
We cannot go anywhere.

So, we talked.  About things. About life.
Serious things.
Then hari hujan. Lagilah x boleh kemana.

We talked.
Until two Men happened to pass by. They knew each other, n they had a chat.

Later,  orang ramai datang semula.
Saya cakap sesuatu. Melawan diorang ni..
Saya kirim SMS (masa tu Whatsapps was not  invented) kepada kawan tu... Padahal jarak tak sampai 2 meter pun.


"tlg tengok henfon", gitu kot saya cakap..
"tak nak..", dia jawab. Muka scared. Dia ingat saya bermesej semata2 nak cakap I love you ke?
Mabukkkk, saya merungut dalam hati..

" tengokla..." saya tinggi sikit suara,  tapi depan orang muka menten manisssss.  Mokcik drama lebih...
Dia geleng lagi.
Drama lebih dia ni...

Jadi saya pergi ke sebelah dia dan bisik..
"organiser dah call banyak kali suruh return XXXXXX. Kita dah kasi tau tapi derang ni melawan pulak... Tolonglah cakapkan", tu je kot yg saya nak beritahu...
Depan org takkan saya nak cakap kuat2 kott.. Agak2la kan, dats y I wrote text.

Kalau dah saya cakap orang x nak dengar,  memang kerja dialah pulak bertegas.

So dia cakap. Derang melawan jugak. N dia paksa. Hahaha.. Things settled.
Tu je kot..

I guessed dat was d beginning of d texts when we could not speak things in front of others, sharing secrets, swapping stories n such. It is wonderful having someone we can share with our deepest secRet.

It is also a sad reminder that, all d good things finally came to d end.
Kang, kalau tulis panjang2 nanti korang tau siapa pulak orangnya..

But then...  Seeing dat place where we started build our trust(?), a pang of guilt took over me.
Dah 16 days we did not talk. ( saya bukak henfon n kira, data ni valid ye).

Normally, kalau one of us jatuh sakit, we will do everything in our power to help out. Tapi hari tu saya tertinggal henfon kot.. X dapatla tolong...

Tapi...
Ok.. Saya tidak sehelpful dulu.
Dia pun tak caring macam kami sama2 terperangkap dalam hujan tu.

We both changed.
Satu hari akan tiba masanya kami takkan bercakap sehingga ke hujung hayat kami berdua...

Cuma saya harap waktu itu,  biarlah saya menutup mata buat selamanya..
Selagi ada hayat, I want to be a good friend to everyone.
Jadi saya snapped gambo.

Saya sent.
"Kita dah sampai KL" saya tulis.

"Selamat..." came his reply.
Dia tau saya tipu. He knows d place like d back of his hand.

I know. Drama betul


Tapi dia tak tau, saya doakan dia setiap kali saya teringatkan dia, bila dia jatuh sakit.
Which is like...


All d timešŸ˜¢






No comments: