Monday, September 12, 2016

Panggilan Baitullah@tv3

From d beginning,  dah boleh agak kot kesudahan cerita ni sebab sangat mirip dengan sirah nabi cuma twist sikit sana sini la kan..

Tapi still saya tengok juga. Kat hujung saya yang takut sendiri,  sebab humble brag ni memangla merugikan hidup dunia akhirat.

D story revolves around Tn Haji yang kaya, kacak, generous n very sofť spoken. Dia nak g haji kali ke-12. Bila g haji dia ambik pakej paling mahal, sesuailah dengan level jutawan dia, dia kata. Then dia korban 12 ekor,  to mark his soon to be twelfth Haj. Sempat juga tu dia suruh take lembu tu buat korban macam dia.
Humble brag namanya tu.

Si wifey pulak tak rasa dia ada dosa sebab dia sembahyang cukup 5 waktu, tak ngata org, layan suami dgn baik, x melawan cakap suami dan selalu berzikir.
Tu namanya Lindungan Kaabah. Maksum tak ada dosa, dia rasa.

Dan dia started doubt his good denda bila dapat mimpi pelik, tapi only.Haji a man called Muhammad Had yang diterima Allah.
Sound familiar?

Tapi kudos to eizlan n fahrin. Convincing!

Saya pun tengokla, sambil buatkan fruitcake, sebab Jumaat lepas dia nak beli  tapi saya tak kasi sbb it was too sweet for her. Sebab nak raya, saya pun buatla tat nanas sekali.




Yalah...  Rupa memang kurang, rasa pun ke laut dalam.. Bertabahlah


Mokcik memang kenot sleep lately.
Nite all.

No comments: