Sunday, September 11, 2016

Wuquf Emas

Orang kata,  apa saja habit yang kita sorok selama ini, akan terdedah satu persatu sewaktu wuquf.

Syukurlah saya tak dijemput tahun ni,  or else saya akan sentiasa nak Update tentang paralimpik Rio.

Macam rakyat Malaysia yang lain, mokcik pun menetessskan ayo mata bila tengok Rizuan and Ziyad menang emas Paralimpik.. Bila dengar lagu Negaraku,  jangan nak sorok ye, korang pun bergenang Ayer Mata juga..

He even broke d Games record. Mohtip sangat mokcik menitis air mata juga.
Malaysian r so proud of u guys.

Dengar lagu Gemuruh pun mokcik sebak chuolss...
Terlupa kejap nak perbanyakkan amalan hari ni...

Selamat berwukuf untuk jemaah di Padang Arafah.
Selamat berjuang paralympian di Rio.
selamat Hari Raya Korban kepada semua.

Macam2 yang kita korbankan..
Berkorban tinggalkan habit kurang manis juga satu pengorbanan yang sukar.
Semoga istiqamah

No comments: