Friday, October 07, 2016

57/2016

A girl tried to stop me one day. Obviously she had something important to say,  judging from her serious face.

"I m so sorry Fikah, this is really not d right time. I m late for a meeting", I stopped before she had time to say anything.

Mokcik seteresss.  Result jatuh. Post-mortem. Deng!

"Ooook", she answered shorty n dashed off.

The next day I looked for her. I apologised for not entertaining her before.

"Sorry tau... Fiqah nak cakap apa semalam tu?", mokcik tanya dengan sopan santun. Saya x sampai hati hampakan hati d Kids. Dats it...

"Kawan saya, diorang nak join persatuan kita tu tahun depan, boleh tak Teacher?" dia tanya..

Ohhhh 🌻🌻🌻flowery hati mokcik tau..

" kawan awak yang mana?" mokcik tanya.

"Ni ha.. Nina dengan Wana (sambil tarik tangan kawan tu..). Diorang akan beli uniform semua tau Teacher..." dia sambung..

" oooo.. Nanti awak cakap dengan kawan awak tu..." saya cakap sambil tarik tangan dia ke tepi..

" Teacher... Diorang ada kat sini kan..", Fikah jawab sambil tunjuk kawannya tu..

" Ala... Awak sampaikanlah pesan ni kepada mereka. Cakap dengan diorang " oooo dulu bila form teacher ajak join, dia tak nak,  sekarang bila kita dah besttttt baru dia cari kita eh.." Tapi they r most welcome tau. ", as usual saya cakap sambil ketawa.

I was their form teacher.
Hahaha..

Sometimes, even a small gesture from d Kids make me feel appreciated.
💙


No comments: