Thursday, October 13, 2016

Aku rasa aku terikut perangai ko la sekarang?

I was flabbergasted.
Ko apa hal beb?

Ini second time dia cakap macam tu. First time tu she got my fully support,  and I even make a point to do some background check hahhahaha..
Bukan hari2 mokcik ada follower kot..

Cuma dis time around I was not well. My stomach had playing sommersauts for Couple of days
Janganlah main petik.. Hahhahaha
" What do u mean?" saya tanya Serious.

The thing is, yesterday she met upper echelon to present her opinions on some new programme which will kick off in 2017.

" Okkkk.. Shoot.. " gitula cara mokcik suruh citer.  takde bunga2 punya..
Dia pun cakaplah dari awal hingga akhir.

"Jahat x aku?" dia tanya., lepas habis cerita.
Jahat mender? Dia bagi cadangan to make everything smooth. What there to call JAHAT

"Nope. Indeed, they were good ideas" saya cakap jujur.
"If I point out during meeting, people wud belittle it", dia cakap. Which is true.

This is something I dont understand actually. There r some people yang rasa holier than thou n always find faults on others. Orang kasi idea terus banned bukan nak terima pandangan orang
Sadly, ada pulak tu pengikutnya n in d end they will treat others like pariah.

Treating others like pariah is very very rude. Unfortunately,  when this so-called pariah achievements will always looked down n sidelined is treated like a norm among them.
Semoga Allah tak.terbalikkan.hati saya pulak


So apa kena mengena dengan saya pulak?
Adakah sebab saya selalu being opionionated ke cemana sampai dia rasa perlu petik nama saya.

Tapi saya speak up dalam miting je. Pergi jumpa upper echelon, saya tidak sudi, unless kalau memang kerja saya.

On something unrelated,  I did see d boss first thing in d morning today, to update him on my capacity as the Supervisor.
I did see n have a talk with 3rd boss yesterday on d capacity of District Commissioner.
Mokcik cakap stret to d point. Takder nasi tambah punya. Kalau it is not my jurisdiction, mokcik nak bukak mulut pun x sudi, so rasanya tak patut sangat dia petik nama iols...
Mokcik x redha chuols.

"I think, it is about time I back off", dia cakap dengan sedih sudahnya.
I know she is unhappy.
Dia fikir saya tak tahukah?

Saya tengok dia. Dia tengok saya.

Saya tengok jam.
Ok. Jom solat

No comments: