Monday, October 24, 2016

Cendol pulut di luar pagar

I was feeling rather bored waiting for d Kids to complete their short test. I went out n enjoy d scenic hilly view.

But still..
Terburu-buru saya masuk kelas dan beritahu mereka, " kat luar pagar tu ada orang jual cendol. Korang suka cendol kan?"

Mereka kata suka.
Jadi saya tanya kalau mereka izinkan saya turun ke bawah sekejap.

" Itupun kalau.awak.janji tak buat perkara yang bahaya dan siapkan latihan ini", saya kata.
Mereka pun janji...

" Kalau ada orang tanya saya pergi ke mana macam mana?", saya tanya soalan perangkap.

" Nanti kami kata Teacher pergi tandas " nampakkan memang.....

" Itu dah menipu namanya...  Berdosa kot", d ustazah in me giteww.. " Jangan sesekali menipu.. awak cakap saja saya keluar" saya jawab sambil ketawa.

The truth, they can see me clearly from upstairs..bukan jauh sangat pun. N penjual cendol tu is a  familiar face, jadi tahap kebersihan makanan memang saya tak ragui.

10 minit kemudian,  saya dah menggigil usung plastik cendol naik ke atas. Pakcik tu.memang served cepat, tu.yang saya berani turun.

D Kids havent finish their task yet. So, none of them Willing to drink, yet...
Macam x sudi pun ada...

Elehhhh wayang
😂😂

No comments: