Sunday, October 16, 2016

Jiran.

Saya cuba nak ingat bila kali terakhir kami berjumpa. Tak ingat.

She said they r going for a holiday trip.  I told them I will go to Korea. 

So, bila saya tengok lamaaa rumahnya gelap, I guessed mereka dah pergi holiday.  

I did go to Korea in August.
Of course I bought souvenirs untuk jiran yang baik hati itu. 
Tapi....

On Maal Hijrah, I came back at 6p.m. Saya cuci pinggan mangkuk n mop dapur sebab saya nak balik semula ke #18.

That was when I heard d kitchen door opened. Saya intai ikut tingkap. Penting. Saya tak nak buang masa.

I saw her..
Jadi buka pintu dapur n kami berbual kejap. Saya cuma nak bagi ole2 saya.
Tapi.. I couldnt find d packet I saved for them. Saya capai yang mana ada sajalah..

Dia pun ada sesuatu untuk saya. 
" boleh x tunggu n I cari kejap." dia kata..
Understood. 
" takper nxt time okeh.. I really hv to hurry.", saya cakap.  
Both of us masuk rumah, n that was d end of our conversation. 

Some people sentap giler kot bila org g holiday x kasi dia apa2...
Some people sentap giler bila jiran selalu x nampak muka.

In a way, saya fikir I am Lucky having them as neighbours. 
They never pry. 
They never judge.

Top of all, they never Park in front of 12A n bila ditegur pergi bawak cerita saya serang dia plak... 

Hari2 saya bersyukur dapat jiran yang baik macam Ila.  

No comments: