Sunday, October 16, 2016

Kawan

Early dis year seorang kawan lelaki tulis di efbi, kata kawan-kawan baik saya komplen saya lupakan mereka.

Saya tanya kawan baik yang mana satu?
Sebab my so- called kawan baik would not speak ill of me behind my back.
Kalau kawan baik, yang pernah tidur sedorm, makan sekawah pasti kenal saya luar dan dalam. Tak mungkin saya sengaja berlagak sombong dengan kawan2 baik kot..
Konfiden je saya cakap.

Lelaki itu mengirimkan mesej peribadi kepada saya selepas itu. Dia rasa perlu nak terangkan duduk perkara.Agak panjang. Dia janji tak akan mengganggu saya lagi.
Saya tak balas. Saya tidak fikirpun dia mengganggu ketenteraman saya.
Saya pun tak pasti kenapa dia terlalu gigih. Sedangkan kawan baik lelaki saya sewaktu zaman sekolah bukan dia pun.

En a.k.a Shahrir was my bff.
Beliau relaks je kalau saya turun ke Ipoh dan.x hubungi dia. Tak pernah pun dia tulis mesej yang sebegitu diefbi.
In fact En takder nombor talipon terbaru saya pun,  setelah talipon yg dulu masuk air😂

En is happily married, agak-agakla kot...
Yes... At our age,  ada banyak hati yang nak dijaga,  ada banyak komitmen yang kena di dahulukan kott..

Saya tetap berpegang,  kawan baik akan saling sokong menyokong walaupun jauh dimata. Walau berpuluh tahun x jumpa. Kalau dah sampai berkata buruk di belakang,  kawankah?

Yes, they did call for reunion n meet up. Most of d time my schedule was tight. I posted d events/trips kat efbi,  so dat mereka akan tau. Mokcik tak tipu okeh.
I did check their efbi quite often too, to know their latest updates.
Tu la guna efbi bang....

Nope.  Saya tak marah pun pada lelaki itu. Saya takder perasaan.

I juz that yesterday I realised I haven't pay d registration fee to kawan baik perempuan saya.
" Sorry. Mokcik is lembab" saya cakap.
" paham mokcik" dia balas.


Saya janji nak pay yesterday.  Tapi bila pergi ke bank, purse pulak takde. Saya tak ingat langsung kat mana saya letakkan.
Damn...

Saya minta baby transferred duit, tapi dia g shopping pulak. Oh Goshhh.  Hari dah malam.

Saya printscreen message Baby, dan harap kawan baik perempuan saya tu still put trust in me.
Dia kata ok, sikit punya hal.

Kawan baik kot...
Mestilah dia faham, kalau saya janji, saya akan tunaikan.

Kalau kawan baik dia mesti tahu, saya memang adakalanya x sempat pun baca message di whatsapps group. I wish I could b more responsive,  tapi data ciput kot...


Kalau kawan baik katanya,
Janganlah mengata di belakang....
Terimalah kekurangan kawan dengan hati yang tabah.

Hhahahahahahahahahahahaha

No comments: