Thursday, October 13, 2016

Sambungan: Bunga2 harapan katanya..

http://perfectly-normal.blogspot.my/2016/09/ticer-janji-jangan-marah.html?m=1

Ini sambungan dari entri di atas. Gila lambat... Tapi dats d fact of life.
Mokcik mmg lemah gemalai..

Semalam dat girl tanya if she can borrow my henfon. Saya x tanya pun kenapa. I know dia takkan aniayai saya dengan hantar mesej bukan2..😂

True enough, she went up n see d boss to show d whatsapps image of d receipt yang telah dibasuh itu. Afterall d boss kata, kalau ada Whatsapps pun dia still accept.

Tu itu dulu,  sekarang dah lain ceritanya.
"Teacher, saya dah terangkan, now d New Broom itu wanted to have a word with u", dia cakap relaks je. Thats my Girl.
Tak sia2 saya ajar dia suruh berani speak up katanya



To be honest, I dont have a problem to talk to anyone... Tu mukadimah bila saya jumpa d New Broom.
"I know u want her to own up n redeem her negligence right?" dia tanya,  ke macam statement ke, gasak je ler.

It is true, jadi saya beritahu beliau dat I m polishing dat girl for a tough programme next year, dats y I m a bit strict. An International programme, jadi haruslah I set d standard higher kot...
He kind of agree. Maybe.. Hahhaha

Perlu juga diberitahu...

I was 17 when I knew d New Broom, jadi ada kot sedikit kasih sayang tak bertepi beliau terhadap saya.
I talked freely about my plan n hopes, work related sahaja. I dont mix business with pleasure kata ko...

He talked about his hopes too, with u guys help, of course,  dia kata.

I talked about d injustice which I've been seen for past years.
"I might b wrong..., juz see it for urself, dont simply believe what I said", I told him sincerely.
" I wont. I will always prefer to see first hand", dia jawab.
" Great! " saya sengih sampai telinga.


Saya benci orang yang mudah percaya cakap orang. No back bone okehhh..
Weakling!!!

I always have high opinion to those who prefer to say it aloud dat they will investigate rather than taking sides.
Courageous.

Kalau berlakon Lindungan Kaabah, " Jangan berburuk sangka, bersihkan hati n all", lagi la saya tak konfiden boleh memimpin. Bongokksss..
Only stupids accused, bright people shared kekdahnya.. The stupidest of them all give silly advice n refused to take action.

Sorry... Mokcik berkata dalam hati je la..

As for me, I need some time to trust.

Cuma on d way out he asked,
"Perlu tak saya gantikan duit ni dulu. Ada duit x?" He asked.

To b frank,  saya agak sengkek juga. I havent go back to 12A as much as before, because of it. For others mungkin x banyak, tapi for me, sakittt...

Tapi last year, I was promised to b given RM700 for Year End Play. Tapi sampai hari ni, x dapat pun. I've spend d same amount for d programme. Saya tanya sekali, sebab takut nanti orang tak nak kawan.  D first person kata itu salah saya sebab x mintak. D second person kata nanti dia kasi.
No one asked me if I hv enuff money or not.

D year before, during Lindungan Kaabah time lagi torturous. He never asked where d money comes from tapi gigih bergambar depan kamera.  Dunia.

Thats why, this year saya sangat langsung x kisah d girl lost d receipt.
" its ok. I memang selalu kena tipu ", saya cakap sambil ketawa. Afterall for d past 3 years she always helped me with all d programme.
At one time,  we even come back home n saya masak lunch sebab,  "duit dah habis kot beli semua barang tadi, nak lunch pun Xder duit. D u mind kalau I masak apa Yang ada kat rumah ye.."

Yessss...
I was dat sengkek, most of d time.
Dat girl n her frens knew it. They never tell hahhahaha

"Jangan risau, Allah dah janji kalau kita buat sesuatu keranaNya,  kita x kan rugi Sikitnya pun", saya cakap macam tu kat dat girl.

Which is true.
At least I believe dat.

But still when d New Broom asked me if I have money or not, well...

#😭😭😭





No comments: