Wednesday, October 19, 2016

Takder teamwork katanya....

"No man is an Island", dan2 dia berperibahasa. Mokcik terkebil2 je macam ayam berak kapur.
Apsal saya yang kena tazkirah?
Because I want this achievements so much.
Damn much...

Isunya we got nombor corot.
"U mean in d whole..... We r d worst?"Serious mokcik wanna
puke chuols.
"U mean u dunno before? Nobody tell u?" dia tanya balik..

To both questions.  NO.
Gila hapa dapat nombor corot...
Dah la I was d ex Ketua Darjah. Smer orang kenal kottt... Mana nak letak muka.

"That's y u need teamwork. Do something!"  dia cucuk saya. Dia tau bab nak menang ni saya memang hoverrrrr..

mokcik diam.sajalah sambil menangis dalam hati. I think,  I"ve Puť 200% effort, Sampainya hati kalau d result masih juga err... Corot...

It was 7 days ago... I did see few Kids n tanya if they want to have extra class with me. Diorang x sudi okeh heh.

So, saya pun biarkanlah...Mungkin mereka well-prepared dah pun.

Today,  when I performed Dhuha/Zuhur, Fid was fast asleep..she is high preg, so hari ni she got stomach upset.

As usual we talked about hopes n Dreams.
Shattered dream, because Fid monitored d progress. Despite dah jadi yang tercorot, no action was taken.

Mokcik seteresss...  Nanti kalau kekal corot, gossipnya Xder teamwork.

" Nak teamwork macamana lagi? Materials are given, we r always available for consultation", saya cakap pada orang no 1

"Kenapa nak cakap pada saya pulak. Hal.begini kena jumpa terus no. 2" dia cakap pulak.

"Sorry.", saya cakap n terus bangun.
We went together to see no. 2.

Jie pesan, kalau nak komplen, komplen sistem, jangan komplen orang. hahahaha I tried my best to sound profesional n cut unnecessary emotional in d conversation.

" May I have 2 slots of his, considering one of mine was cut off," saya cakap sudahnya.
" Kalau saya yang simply took it nanti beliau akan berkecil hati, if d order comes from u, it would b much better ", saya cakap habis berdiplomasi la aihhh.

In d end we hv a mutual agreement.  I hope by tomorrow everything will b settled. I m perfectly sure both no 1 n no 2 takkan create an issue from ThIs incident, macam orang terdahulu. Bosannnnnn..

Mokcik benci drama okeh...

Afterall tujuan mokcik memang sangat selfish. Saya cuma nak jaga nama baik sendiri.kat mata orang ramai sebagai bekas Ketua Darjah okeh.
Niat nak mengipas, nak defame orang atau nak berbakti pada orang lain memang NIL.
It is my good name n integrity I want to preserve.
Gila hapa dapat nombor corot.

Nope.  I dont have personal agenda or any skeletons in d closet ke macam mana kekdahnya.
I speak out because I m worried.
Lagi saya fobia kalau dijaja cerita NO TEAMWORK

Teamwork can be achieved when all d teammates Puť  on Hard work.
We did work Hard... very very Hard Since 2015.

Tapi kalau orang dah bagi,  kau masih juga pilih nak belittled others n did something irrelevant,
Hmmmm teamwork celah mana lagi saya nak buat,  saya pun x faham.

Akhir kata
 Saya fed-up.
Sangat2.

No comments: