Tuesday, October 11, 2016

Unfriend

"Sibuk ke?", Yong tanya, macam Serious.
"tak." saya jawab pendek.
" Macam sibuk je...", Yong bagi statement.
" x la. J is coming. Entertaining dia je kot", saya jawab.

Bizi tahap mana pun, I will always hv time for friends.

"Aku nak mintak pendapat korang ni..", nampakkan, terus dia panggil Zeda dengar sekali.

Citernya begini
She met her childhood fren, who has a brother named Hod.

"Abang HHOT!" saya teruja.

"H.O.D Tahu!", Yong snapped. Heh..

She steeered  back to d story.
Her friend is an engineer. Penting nak bagi tau. So,  si engineer ni bagi la address fb sorang lagi childhood fren derang. Yong pun visit fb n terus la add. Org tu pun approved.

Yong mintak nombor talipon.  Dia kasi. Yong call.  Tapi nombor tu salah.

Yong pun tanya kenapa bagi nombor tipu? Kawan tu kata dia belum bersedia nak bercakap lagi.

Waddehelliverry,  saya kata. Yong kata lain hahaha... Mokcik over..

" aku tertanya2, adakah life aku ni x setanding dia n dia malu ada kawan mcm kitaorg", gitu kot Yong cakap.

Yong  geram sangat. Kalau x nak kawan x payahla bagi nombor pelesu.

" Bukan biasa ke orang x angkat talipon. Kita selalu je buat... Ko Xder pun talipon kita. Mesti ada sebab kot.." saya jawab.

"Itu engkau. Talipon ko letak atas meja, ko ntah kemana, tapi ko x bagi nombor tipu kan.." Yong masih berharap kitaorang sokong niat dia nak unfriend kawan tu..

"cubala faham.. She might have her reasons.  Entah2 dia baru bercerai ke, ada masalah apa ke... Mana kita tau," mokcik masih berhusnuzon.

" tapi aku x suka.. Aku memang dah tulis status pasal ni. Ko tengok, cuma x post je lagi.", Yong cakap.

Saya bangun dan terus delete status tu di laptop Yong. Socmed bukan tempat nak sindir menyindir kot...

" Mana tau, kucing dia mati ke dia tengah bersedih, ko pun ada kucing kan..." saya sambung tazkirah.

" Yang ni aku x boleh terima.  Kalau bercerai tadi logikla, kucing mati apa kena mengena dengan bagi nombor tipu", Yong hanginn plak..

" yela.. Mana kita tau.. " saya cuba cari idea lain, tapi otak saya agak kaput di.situ.

" Ko ingat semua orang macam ko. Tak nak kawan boleh Block whatsapps macam budak umur 15 tahun... ", tetiba pulak Yong petik.

" weiiii", it is an open secRet. Hahaha..

" idea ko pasal kucing mati tu merepek.. Aku nak unfriend ko", Yong kata..

Nampak x permainannya?
😂😂😂😂😂





No comments: