Friday, October 21, 2016

When u need d most.

Tetiba saya teringat sesuatu. Kena tulislah, untuk kenangan bila dah tua.

Few weeks ago, I was really at d lowest point. Some friends really care. Luckily some who I considered besties,  tanya khabar pun tidak. Siap menjauhkan diri.


Which is great.
Bila dalam kesusahan barulah kita kenal fake friends katanya


Saya pun tak ada komen apa2. I m sure everything happen for a reason.
Saya harap saya takkan buat begitu kepada sesiapa. Easy...

Dont worry.  Mokcik tak kuasa nak bawak mulut bercerita pun. Ur secRet is save with me kekdahnya. Adios!

It juz dat, satu hari I went to d clinic. Hari tu saya tertinggal henfon.
Saya nak jab. Tapi dia kata kena masuk air dulu.. Pendekkan cerita, 2 hours lepas tu memang saya flat out n masa tu nurse baru jab. Bukan salah nurse tu. Saya pun x sangka jadi sakit teruk sangat.

Jadi saya terus nak balik, sebelum saya lalok. Tapi nak drive pun tak larat. Kebetulan there was a pakcik baru sampai n hantar wife dia.

Saya terus pergi pakcik tu.
" boleh x pakcik hantar kita balik?"

Saya tak kenal pun pakcik tu. Pakcik tu pun.x kenal saya. Tengah sakit,  fikiran saya husnozon sentiasa.
Pakcik tu panik sikit kot.. Hahhaha dia tanya macam2, tapi saya jawab entah.. Entah.betul entah tidak.

"berapa pakcik tambangnya", saya tanya. Dari rumah saya ke klinik tu juga.
"Jangan disebut1 pasal pasal duit" pakcik tu cakap.

Literally means,  he did it out of Charity.  Baik hati pakcik ni.
Saya kata berhenti tepi jalan je, tapi dia terus Park kat halaman.

I didnt ask d pakcik's name.
In fact saya harap pakcik tu x ingat la muka saya. Saya malu kottt hahaha ...

Tapi budi baik tu saya akan kenang dalam doa yang tak tentu makbul atau tidak tu.

 Untuk kawan yang bila saya dalam kesusahan dia menjauhkan diri, Semoga Allah mudahkan kehidupannya di dunia, berikan dia pangkat dan kedudukan yang tinggi di dunia, rezeki yang melimpah ruah, jadi bolehlah dia hidup dengan tenang di dunia ini tanpa perlu bergantung kepada orang lain.

As for those who helped me out, who cheered me up, tolonglah doakan hidup mereka dirahmati Allah di dunia dan akhirat.  Semoga segala hajat mereka tercapai dan mereka mendapat kesudahan yang baik di alam yang lagi satu.

Orang kata,  life is full of good People. If u cant find one, be one.


No comments: