Monday, November 21, 2016

Aku tak nak

Hari ini saya minta tolong TheOtherFriend print kan sesuatu. Afterall dia memang tengah mengadap laptop kot...

" Aku tak nak", dia kata.
Terus dia petik dia pun tak buat sebab nama tak ada dalam list. 
Saya gigit bibir jangan bagi komen, usah ditambah bara yang tersimpan katanya..

Hahhaha..
Saya ketawa sorang2...
Funny...

Saya teringat dia pernah kata, 
Hidup ini satu cycle,  
Kita lahir diazankan atau iqamat then kita membesar, tua, bila tua perangai kanak2 kita muncul kembali dan akhirnya mati, kita dibisikkan kalimah syahadat sekali lagi, mungkin buat kali yang terakhir.

Sebab tu kita kena jaga sebab bila tua, perangai buruk  kita yang dulu-dulu akan muncul balik, dia pesan. 
Jangan terlalu taksub dengan apapun, nanti masa nak mati benda tu lah yang syaitan gunakan untuk pesongkan kita, dia cakap.

Automatically, tazkirah ni yang muncul dalam kepala...

Ada kena mengena ke tazkirah tu dengan dia tak nak tolong? 
Hahhahahha ada, but few things in life r better left unsaid katanya..

😂😂



No comments: