Wednesday, November 09, 2016

Dont Judge part 1.

Kejadian berlaku semalam, sewaktu saya dan makan 2,3 biji mangga muda cicah kuah rojak. D Kids were seating for Paper 2. Paper 1 mereka kata mereka boleh jawab.
Walaupun hati mokcik terhirissss bila baca lakaran idea yang mereka conteng di kertas soalan,  tapi mokcik simpan kelukaan di lubuk hati yang paling dalam.

Hidup mesti diteruskan...
Mokcik tunggu mereka di pintu dewan, dengan doa yang kali ini mokcik harap Allah makbulkan..

I was eating when one of d eaters (?) cakap one of d Kids r married.
Tgh SPM nak nikah dah kenapa?
Shotgun marriage. Dia kata.
Sengaja mokcik guna bahasa lama..

Terus mokcik Xder selera.
Someone nak tambah Juicy cerita. I asked her to think dat what if d Kid is hers. What is d guarantee her Kids wont be like dat in 10 years time.
Ujian Allah macam2 dekkk... Mohon Allah jangan terbalikkan hati saya jugak.

Ye... Bab cenggini mokcik memang defensif sket.. Kalau nak marah2, sebelum jadi.  Kalau dah nasi jadi bubur,  kita taruk kicap, cili potong saja.

I was flabbergasted bila tau d boy is a year younger n a school dropout pulak tu. Tapi lepas tau his family background,  saya rasa SHE will b in a good hand.
Atau sebenarnya saya doa dat girl will b in a good hand.

But I m quite curious why she chose to tie a knot. She is a bright kid. She can get someone better.  Jadi malam2 saya STALKed FB beliau.

Saya fikir saya tahu kenapa. Saya fikir, dia fikir inilah jalan terbaik. Saya pun fikir begitu..
Macam saya tulis di atas,  she is a bright kid. I have faith in her.

Cuma nak pergi mendekati beliau dan bagi kata2 semangat, memang takkan berlaku lah...

It reminds me my entry years ago. Malas pulak saya nak geledah.  At dat time I was told dia kena cekup. What kind of cekup, x payah tulis la..

The next time I bumped into her, I told her,
"Awak cantik.. Mesti cantik kalau awak naik pelamin nanti... Awak janganlah buat perangai bukan2, nanti awak kahwin Ticer mesti datang tau" saya cakap sambil pegang tangan dia. Hahhahaha.. Dia ketawa..
"Mana ada.." gitu kot dia kata..

Fast forward years later... Next Weekend dia akan berkahwin.
Cuma saya takkan datang, mokcik kena outstation sampai Hahad.
Yes...I am invited katanya..

Tak tau apa mohtip saya berthrowback malam ni...
Maybe sebab saya kesal kot...

She would make.a beautiful bride, if only she waits.

Sekian


No comments: