Saturday, November 05, 2016

Few Good Men

Last Thursday I went home at 2pm despite there was a meeting. I told d 2nd boss I could not tahan anymore. Dan2 mokcik hilang malu and jalan Senget2 pergi ke kereta.

Luckily I bumped into TheOldfriend. saya dah seteresss nak suruh siapa kunci pintu.
"Laaa kan Ayob ada", dia kata.
"Dia takkan tolong", saya jawab. Which is not true. For years beliau memang tak pernah menolak kalau diminta, tapi saya fikir, saya perlu belajar untuk tak meminta lagi. So to speak.

So, I went home. I had lunch with mom, only sebab dia tengah lunch. I just too plain Rice n kuah sayur saja. Somehow, saya memang sungguh tak ok

After took d medicine, I went back to #12A. I do not want others to see how terrible I am when in pain.

There were 2 red motorbikes,  Adik's of course. Tapi dia keluar with his friend. I was asleep when he came back. Still saya bangun n opened d door. We exchanged greetings, n saya fell asleep on n off.
Arif went home when d Rain stopped.

At 7, a sofť knock on d Windows woke me up.  Told u, I was terrible when in pain. Jo came with a lanky man in his early 30S.

They wanted to check d roof.
"Sorryla adik, kalau kakak tau adik nak datang, kakak kemas rumah elok2 sikit", saya cakap... Pagi tu saya x sempat sapu rumah sebab x sihat, balik kerja pun x sihat... Agak2la kan...

"Rumah saya lagi sepah Kak", dia cakap.. Secara literalnya mmg rumah bersepah la kan..

He checked. Jo waited.
They promised to come on Saturday.

They did. Saya masih tak sihat.
Tapi saya mop lantai sejak pagi. Eh?

I excused myself n went to....  Errrr.....
Later my mom called...
Jo called her cakap dah siap.

Jadi saya balik.
Aikkk x sampai sejam pun...

"Sorry adik,  kakak ingat lama.." saya cakap dengan adik tu. Dia x banyak cakap.
Mesti ada d Kids yang dah beritahu dia saya garang macam Yisrael. Mungkin dia gentar hahhahaha

"Laaa..  X payahla.. Kitaorang nak pergi kenduri kot lepas ni", Jo cakap bila saya kasi 2 boxes of kfc snackers.
"Laaa.. andak dah beli kottt", saya cakap kat adik.saya.

Dia ambik dan mereka pun balik
 Saya masuk rumah dan check..

Mereka even plasterkan syiling yang dah bocor tu. Yippeeeeee!!!!!

Untuk rekod, bumbung tu dah bocor sejak 2 tahun yang lalu. Saya pun.dah beritahu Acho awal2. In fact saya dah beritahu semua orang sebab tak mungkin saya yang cari handyman sendiri.
Tapi adik2 lelaki saya memang tabah menerima suratan hidup kekdahnya...

Thanks to my mom yang runsing tengok muka anak dia serabai bila tiba musim hujan. Jadi dia pergi tanya kat pemandu traktor yang datang ke rumah,  who later promised to help. Since he worked for my bro, maka kadar kesibukan mereka pun sama. He gave name, so my mom suruh Jo hantarkan ke rumah orang tu but Jo refused. "Kawan orang pun boleh buat" katanya.

So he called his friend.  Booked n he was d ones yang drive over.
Kalau nak harap saya, I will never let any stranger enter my house. I m glad I have my brothers hhahahhaha.
Biarlah lambat asalkan saya tak payah bercakap pun



Finally, tangisan musim hujan saya will b over...



No comments: