Thursday, November 10, 2016

Kawan selamanya

Semalam Abang Bro kunci pintu at 11. Saya tanya dia kat mana, jawapannya agak kabur... Saya called TheOldFriend who promised to open d door at 1 P.m.
Tablet saya tertinggal kat dalam kott...

For years TheOldFriend memang consistent being helpful to everyone.  Memang saya salute.

Today Abang Bro came, he never say sorry. I dont think he remember what he did. Semalam he left d engine running for 5 hours before he called Nol to switch it off. I guess fikirannya tak stabil, tapi tidaklah mokcik sudi menjaga tepi lain beliau.
I dont judge
All this while beliau sangat considerate. Baru sekali takkan dah nak sentap kot

Sejak azali I did d year end task for TheOldFriend and TheOtherFriend. Nak tolong dengan harta, mokcik pun papa kedana, jadi tolong dengan tenaga je. With TheOtherFriend current mood, saya fikir panjang juga.

Dia kata dia sakit. Tapi dengan orang lain nampak elok saja..
Dia kata he needs somewhere colder,  trust me d place he frequented is much humid.
Ada lagi dia kata. Mokcik senyum sinis jah

Dengar boleh
Percaya jangan...

Dulu saya luahkan segala fakta yang terlintas di fikiran, sekarang saya fikir di hujung kehidupan nanti ada perkiraan yang lebih adil, jadi tak payahla nak justify sangat di dunia yang fana ini hahhaha.

One thing for sure, I chose to be a good friend to everyone.
Setelah menimbang sedalamnya, saya tanya dia if he needs my help. Kalau dulu walau lagi teruk dia dan kawan2nya kenakan saya, elok je saya tolong, why not now
D recent incident two weeks ago tu was a mere childplay je kot...


So I asked
Dia kata it supposed to be yadayadayada....sebab tadi dia dah tanya yadayada dan masa tu ada yadayada n yadayada jadi dia pun sembang la dengan mereka.

Punyalah banyak yadayada...
yadayada nombor 1 tu kawan baik saya. Semalam masa saya key in data, Xder pun si.Yadayada tu cakap pasal tu.  Sejam sebelum seeing him, I was with Yadayada in d meeting room..Dia tak cakap pun. Saya tak mau speku, tapi something fishy tu bang...

On d second yadayada..  Ermmm
Saya gigit bibir. He sounds like his best friend so much. Why does he have to brag dat dia macam close dengan Mr Yadayada..

Years ago when someone who I thought he close with got married saya mintak duit nak share beli hadiah. Dia x kasi. Dia buat x reti je. Dia tak berkira pun selama ni. So I guess mmg dia tak mahu kasi hadiah la..He dont even go to d wedding. To think dat lelaki itulah yang selalu membantu beliau.
When we were together,  he rarely spoke to him either. So?

As for Mr Yadayada,  I did not know whether he attended his wedding or not, saya pun takder kat Malaysia masa tu.
Tapi saya takkan lupa how he refused to come out from d car despite saya beritahu Mr Yadayada ada.

Saya pujuk banyak kali sebab saya malu dengan Mr Yadayada,  I thought they were close,  judging from banyaknya event yang mereka hadiri bersama sebelum Mr Yadayada berpindah. Afterall I really like Mr Yadayada n whenever we bumped in any events,  I will make it a point to talk n guess what, everytime I invited him to sit with our team he refused.

It went on YEARS...
Suddenly today cerita sudah lain. A New history is re-create ke macam mana kaedahnya?
Tetiba mesra alam eh?

I tried to puť on a poker face n play along.
Tapi hati mokcik dah tak bertabah lagi.  If he can do it to others he can do it to everyone.
Mula2 layan orang macam sampah then bertahun lepas tu, bersalin kulit.

Jadi saya ringkaskan cerita, "bottomline do u need my help or not?"  saya tanya, muka seposen.
Saya tak mahu komen pasal yadayada.  Biarlah dia terus dalam dunianya...

"xderla aku dah siap, tapi nak check lagi", dia jawab.

Denkk...
Tu jawapan cliche kawan baiknya.
😂😂😂😂
Jadi saya bangun dan cakap thanks.
Just because saya sangsi,  I shouldnt be rude.
I might b wrong though.

Jadi saya tulis di sini,  untuk sempadan pada masa depan


Juz because he treated others like dirt,  apa mohtipnya saya pun nak buat macam tu jugak

Chillex sudah...😂


No comments: