Friday, November 25, 2016

Orang hebat sudah balik!

Everytime I came back to d workplace,  saya pergi ke whiteboard dan padamkan nama saya dan d notes about my absent.

" Orang hebat sudah balik," said one of d bosses. Mokcik dengar dengan muka tak ada perasaan.
"Kita x tahu isi borang tu.. Tapi kita akan hantar juga", saya terus beritahu.  Dia pun ajar. Hebat sangat!!

Then another someone petik juga pasal borang tu yang tak dihantar lagi. Markah dia dah submit pun, dia kata.
"Habislah tak dapat apc sebab tak hantar borang", saya bisik pada Yong, sambil tersengih2..
" Ooooo Ada hati rupanya?", Yong tanya sambil ketawa tak hengat.
Hebat sangat!!

"Nak duitkan?, nanti datang ambik" said someone which I described as rudeness overload.  Again, I smirked. Mendengar tanpa perasaan.
After the first incident, few months ago, saya tidak mahu membuang masa melayani kebiadaban beliau menjalankan tugas. Untunglah mokcik ada S/u, so d S/U had reminded about the payment twice in 2 weeks times.
Pending, dia kata... dan sambung dengan alasan ala2 dia jetset ke seluruh benua. Bizi!
Hebat sangat!!!

"Kak... Sayakan nak mintak borang Xxx pada dia", another someone cakap sambil tunjukkan surat tu.
"Suruh ur superior mintakkan, dont u dare ask urself, nanti lain jadinya" saya nesihattt.
" Tapi.. Saya dah call semalam, dia pun kata dia tau.." He lamented.
"Dah cukuplah tu. If u want it today, ask ur superior to talk to him. Nanti kat belakang dia bawak cerita kata awak macam2. Baru2 ni pun dia petik lagi", saya cakap dengan tegas. Jengkel. It has been going on for years. Dari umur 30-an now dah 40-an. Cahaya kubur belum sampai mungkin.
Hebat sangat!!

"apa lagiiii?" dia tanya muka tak puashati.
" ni nasihat akak kepada adik, kalau nak dengarlah..."  saya cakap pendek. Yang panjang, tak ada masa nak layan. Cerita tak bersambung.
Dia diam. Saya pun diam.
Kitaorang sambung cerita lain, yang lucu.
Kami pun ketawa tak hengat juga.
Hahhahhahahhahahahha..

Juz because ada seorang dua yang bajet Hebattttt,  tak payahla kita pun nak bajet Hebattttt juga...  Chillex sudah hahhah

Hari ini ada orang belanja cendol.
"Dah kemas meja bolehlah minum cendol sekarang" ,  kata Orkid sambil errrr.. Minum.
Mokcik is sentap.  Meja mokcik masih bagai diserang pengganas.

"Wehhhh ni meja sepah, tapi dah minum cendol,  mana ini orang?" saya tanya Zeda sambil point kepada meja Yong. Dengki!
" Kak... Dia yang antara orang yang sponsor cendol tu", Zeda jawab sambil tersengih..

Ok. Yang itu baru Hebattttt 😂


No comments: