Monday, November 14, 2016

You too? part 2

Oh tuhan, luruh jantung saya bila d security guard informed he was not doing his task. Saya cuba berlagak cool.

 Tapi... I was miserable sampai saya keluar rumah tak bersalam pun dengan mak saya padahal kami berbual sebelum tu. Jangan tanya berbual tentang apa, yang itu pun saya tak boleh nak recall.

Saya tunggu juga kalau sponsors telefon dan komen.  Tak ada. Ok kuranglah malu...

Semoga mereka tak tulis di dalam report mereka pula. Bila hitam putih, susahlah nak tutup muka.

Syukur d Kids semua selamat.
Syukurlah kawan2 saya yang lain sangat supportive.
Di depan mereka saya berlagak cool juga. Letih...

"Look forward to work together next year", sponsors cakap.

Mokcik tersenyum sinis jah. While working closely with d sponsors is enriching experience which I treasured so much,  I wont think I would be that Lucky next year.

I will have to report to someone that he did not perform his task. When kids' safety is jeopardized harus lah mokcik bersuara kata ko, Since mokcik orang nombor satu dalam ini filem. Kalau mokcik orang no 18, tidaklah mokcik mahu menjaga tepi kain orang.

I speak from experience.
Once he knows I reported d incident, berjemaahlah gengnya akan memulaukan saya nanti. Lepas tu mereka jumpa boss, maka mendapatlah saya appraisal yang cikai buat kesekian kalinya.

They did that before. Mereka yang tak tahu hujung pangkal, terus jump d bandwagon.
I can safely say mereka akan buat lagi.

Cuma I am thinking,  kat siapa saya harus report supaya kes ini tak berulang lagi.
Last time I wrote a report together with d Kids recount of the awful incident to my superior.

Tak cukup dengan lousy comment dalam appraisal, mokcik pulak kena tengking dalam miting n other superior suruh bersihkan hati,  jangan ada dendam katanya. All done in the meeting. Padahal mokcik was orang No 1 Kawasan kottt...
Tak beragak betul tazkirahnya pun...

Nope. Lepas nangis sebulan dua, mokcik tenang saja menerima takdir katanya hhahahhaha. Tapi hal ini akan.terus mokcik kenang selagi hayat dikandung badan hahhahahhahah

Terus mokcik gigih isi borang n was appointed  as Ketua Kak Long Kawasan lagi. Orang no 1 okkk... Apparently orang yang lantik mokcik tu x baca komen kat appraisal hahhahaha.
Things got better, jadi tak sia2lah mokcik ditengking, ditazkirah depan public dan dipulau selama ni. Aminnn..

ThIs time around, mokcik tengah fikir kat siapa mokcik harus lontarkan aduan so that it wont happen next time.

To superiors memang tidak mungkin. Tak kuasa nak baca komen degrading lagi. Hahhahahha
To d sponsors,  no wayyy dah elok dia nak sponsor karang tak.jadi pulak..
Siapa?

Mungkin hanya kepada Dia yang maha mendengar, maha melihat, maha mengetahui dan pemilik semua hati.
Semoga Dia berikan petunjuk dan Hidayah jangan sampai saya menganiaya orang pula..

Semoga Dia kurniakan kesabaran dan harta yang melimpah untuk saya sebulan dua ni. Sesungguhnya,  kesabaran yang saya wayangkan selama ini sudah sampai kepenghujungnya. mungkin kalau ada harta yang melimpah ruah, bolehlah saya pergi shopping untuk mengubat hati yang patah..

Jom shopping ( tetiba!)


No comments: