Thursday, December 08, 2016

Close shave

Tadi tu I was trying to log into a certain website. Berjam saya cuba. Futile attempted.

Then someone approached me n initiated a small talk. There r so many things we hv in common, jadi panjanglah juga perbualan kami.

He took out a printed material.
I took out a pencil and gedik nak mengedit...

"tak payah....saya dah edited kat komputer",  dia kata.
"Kita bayar mahal belajar editing", saya memang annoying orangnya.

I kept on reading.
He did brilliant, so pensel saya tu tak berguna sangat pun.

I skimmed d documents n stopped kat satu perkara.

"Jangan letak nama kita kat sini. Dulu memang kita yang in-charge then mereka pergi jumpa boss n said they dont want to work with me. If you PuƄ my name, nanti it will b hard for YOU to do your job", saya cakap sambil gariskan nama saya.

Me n my poker face.
He didn't ask.
I didn't offer explanation either.
Tak perlu.

I hope he knows how serious d matter is, despite saya cakap dengan muka inesen.
I don't mind to work hard.
I don't mind if People take credit.
Tapi another degrading n humiliated year, duduk sebelah tak nak bercakap, surat panggilan tak nak kasi, plan tak nak sharing, jumpa tarik muka with them sangatlah scary to d core katanya.

It dawned to me though.
Sebenarnya saya betul2 dah tak kuat menghadapi drama TheOtherFriend dan rakan2nya.

Semoga Allah jauhkan saya daripada bala bencana dan janganlah terbalikkan hati saya pula.
Buat kesekian kalinya saya berdoa, janganlah saya menganiaya sesiapa sepanjang kerjaya saya.
D betrayal cuts deep n will never heal.

Hasil carian imej untuk you hurt me and i never fore
Sekian.




No comments: