Monday, December 05, 2016

Dilema Lelaki Itu part 1

Pernah tak korang jumpa orang yang u swear u had never met but treated u warmly, bergelak ketawa macam dah kenal lama n ko belum buat lawak dia dah ketawa.

I met a guy, few months ago, during one of d many Charity works.
 Korang tak tau yang mana satu, jadi jangan teka.

He did not treat my colleague as warmly either.  Tu yg buat my curiosity grew higher tu. D csi in me pun started working overtime,  katanya...

Saya fikir lelaki itu kenal saya melalui kawan-kawannya. Mungkin kawan2nya trust me,  jadi dia pun jinak juga Hahhahha..

Persamaan beliau dan kawan2nya sangat ketara walau pada awal berjumpa dia sedaya upaya menyorokkan. Saya kagum dengan lelaki yang bersungguh menyorok kecelaruan gender mereka.
At least they tried to be er... normal.

I dont judge.
Jadi saya menerima mereka seadanya. Cuma yang haram tetap haram ye,  if u know wat I mean hahhahahha..

Pada hemat saya, mereka ada solidarity yang kuat. Hahhaha.. They know one another,  kalau korang rajin check their soc-med friendlists korang akan jumpa orang yang sama, tidak,  saya tak perlu csi sampai ke situ...
 Saya cuma sebut sepatah dua kata je, dan terus mereka sambut dengan tangan selebar padang bola. Itu figuratively speaking ye.

Kata apa, itu rahsia la kot... Hanya saya dan lelaki-lelaki itu saja yang tahu.

Jauh di sudut hati, saya simpati dengan mereka. Bersimpati bukan bermaksud bersetuju 100% ye.

Hari ini saya menghubungi seorang daripada mereka. Ada urusan yang perlu, jika tidak xderla saya beria sangat pun...

Dia sedang ikut rombongan  majlis perkahwinan anak saudaranya.

Me: gigihnya!
Him: Xder maknanya...
me: but u go..  Like Wow!
Him: bapak budak tu meninggal. I m d headman. I sajalah jantanzz yg ada.

Now...  Dont get me wrong.
When I first met him, he was all manly hahaha...  with husky voice lagi tu..
He could b man enough when he chose to.

But now,  I know him well, jadi agak sukar saya nak digest beliau jadi Ketua rombongan pengantin.
I could imagine, when ppl know he is still single n available, berjemaahlah orang nak kenenkan.. Hahaha.
Might be lelaki itu akan tersenyum payau n ketawa kelat.

Life is not dat simple.
When were small,  ada dua jantina saja.
Lelaki @ perempuan.
Man@women
Male@Female

" u cant b Half", saya ingat lecturer saya pernah cakap dalam kelas dulu.
"I mean u cant b half-pregnant rite?", he asked us during one of our nite class. We laughed. I have never have a half-half friend back then.

Now I did.
I am still half-confused, half-amused and half-refused to accept d reality.

Too bad half of them is really a husband material, should they choose to be one.

Abaikan.


No comments: