Tuesday, January 17, 2017

Dont u ever show dat face again.

I was a bit hangin...
During a group discussion a boy remained indifferent. His face was blank.
Group discussion kot..

Fine.. Dia angkat tangan surrender, muka masih expressionless.
Haippp...

Hari ni mereka tulis diari je kot...
Gigih mokcik gunting kertas warna dalam different shapes. Walaupun senget2, appreciate la sikit...

Ok sentap..
That boy tulis diary entry.
Now it explained d moody expression.

"Ini first time saya kena marah pagi2 kot...", dia cakap sewaktu saya sudah habis mengajar.
" So, u came late?", saya teka...
"Ye..  Tapi saya dah awal dah. Cuma motor saya tu Xder lampu,  sekarang lambat terang. Jadi saya tunggu kawan sebab motor dia ada lampu. Dia lambat, habis dengan saya pun kena tahan hari ni. Spoil betul", dia cakap dengan beria.

Honestly saya faham apa rasanya kena bebel pagi2. Stressed..
Jadi saya kunci mulut saja..

Bila dah tenang besok, saya akan beritahu dia, masa di Universiti,  saya dan kawan beli lampu motosikal dan tukar sendiri sebab nak jimat duit.
It took us hours baru siap,  punyalah x reti.. Tu lah first time both of us gerodek motor tu.
To think dat, I can do d tricky things sebab nak jimat punya pasal, dah kenapa budak2 sekarang kemain qanaah sangat. Adventurous la sket.


Ok
Now mokcik pun stress jugak

No comments: