Thursday, January 19, 2017

Jemah is forever

3 weeks ago, I was having brekkie alone when someone hempaskan cawan. Saya tak menoleh pun. Bab2 domestic violence mokcik agak tak mau campur.

Puas saya fikir, apa masalah derang ni..
Encik A cuma cakap dia nak kahwin lagi. Lawak nak berkahwin lagi tu dah bertahun saya dengar. Nothing new..

Yang hempas cawan tu selalu je peluk cium saya, baik orangnya. Tetiba emo saya tak faham.

"Ingat senang nak kahwin lagi. Takder penyakit cari penyakit", Honestly, saya cuma ingat dia hempas cawan je. Ayat tu mungkin ada sikit lari hhahahha.

In d beginning I thought her husband yang kahwin lagi. Jadi saya x ambil pot, sebab saya pun rasa simpati juga. If d need arise, saya pun sudi jugak baling cawan ke muka suaminya. Hahhahah

Entah....later baru saya tau mereka merujuk kepada orang lain.

Oooo...
"Talipon Ayob (bukan nama sebenar)" saya cakap bila TheOldFriend kata dia tak tau, sebab semua sumber kunci mulut.

Ayob did not pick up d phone.  ThIs is d second time he did this. 2 days before he did not pick up when I called.  Everyone says,  it is normal for him. I just cant accept it. I never call anyone semata2 nak tanya dah makan ke belum.

If norizan adnan called, it must b damn important.
Mokcik hangin...

Hari ni pun saya hangin juga, walaupun yang call tu TheOldFriend...  Kitaorg ada hal penting kot... Yg x pick up phone tu dah kenapa?


Heh...

" Awak kan sumber kita", gigih saya bebel kat TheOtherFriend bila kami terserempak few minutes later...
Geng Mak Jemah kot...

As usual TheOtherFriend memang tidak menghampakan. He knows quite details.

The marriage was over after 2 weeks.  Tu fakta. Juicy titbits, masih samar.

"Kenapa?" saya tanya.
" Teringat yang lama", jawab beliau.
" Habis tu?" saya tanya lagi.
"g semula dgn yg lama la", dia jawab senang.  Eh?
"Kot ye orang tu nak", saya skeptikal.
"Mestilah mau. Gila bayang dah tu", dia cakap. Something in his knowing smiles was making me Errr... Annoying.

Men!
Masa tengah mabuk bercinta, tak fikir panjang, sanggup buang yang lama. Bila dah dapat yang dikejar, bajet tersilap langkah nak berpatah semula...

Mohtip sangat saya plak yang emo.
Mohtip sangat TheOtherFriend n I 'bersatu' semula after a rocky-end in 2016.

Very d Jemah ok











No comments: