Thursday, January 05, 2017

Kalau palas katakan palas... Part 1

Prior to d event, someone reminded me jangan lupa bagitau bosses. Mokcik agak konpius di situ.

Bukan depa ke yg sign n disseminate d letter ke? Kalau dia x wayang lebih, mokcik relaks je kot, tapi bila gigih sangat nak cerita ngan orang dia x tahu menahu sebab tu dia TAK HADIR..  woooo tu sudah lebih...

So I took out d letter n all d relevant documents to prove that they OFFICIALLY KNEW N AWARE about d program.
D conversation ended there, tapi menjadi point penting dalam appraisal
" tidak mahu berkerjasama dengan rakan sekerja".
Epik!

Untuk rekod, bukan program yg saya organised je dia x dtg, yg org lain buat pun dia x hadir juga. Bila orang tu komplen, terus dicop kaki melawan yadayada...
At least beliau adil dan tak pilih kasih hahahaha..

It went on for years, dan yang kurang berusaha bila saya ingatkan suruh laksanakan tanggungjawab,  mereka playing victims n pergi mengadu pula.
Jadi essay dalam appraisal tu pun bertambah panjang.
Hahhahahahha...

Since my utmost concern is d Kids, mokcik keraskan hati dan buat saja any program.

Meanwhile,  someone bisik lagi kata d boss tak tahu pasal event ni.
"Wud u please jangan menyampai2 cerita?  I snapped.
" I just told u saja..", dia kata.
"when d letter is adressed to u,  kalau cakap tak tau juga,  memang dasar pemalas la.. Only lazybump does that. Dia yang malas tapi bagi alasan tak tahu pulak. Kalau malas,  cakap sajalah malas tak perlu nak petik kata orang x bagitau pula." mokcik sgt bosan ok..
"mungkin dia bergurau..."  kawan tu cakap pula...
" not even funny ok n he did that before. Twice. With guests from higher ranks. Oh no.. Not again", saya memang sudah penat bermain wayang katanya...

Since mereka tak sudi berkerjasama dengan mokcik, jadi mokcik cari yang sudi je la...

It turned out yang sudi itu had bigger influence. Hahhahahhaha..
Jadi,  automatically yang dulu x pernah jenguk muka, kasi alasan itu ini bila diajak tapi ada hati minta laporan sebab nak masuk dalam file,  hahahhahaha tetiba ada masa pulak mencemar duli turut serta.

For dat I am so thankful.

Tak kuasa mokcik nak ungkit hal dulu2 eh...
I juz wrote a thank you note kat socmed sajalah.. Yang baik kita puji, yang menyakitkan hati kita tulis di blog, untuk tauladan, jangan sekali menganiaya orang dalam dunia pekerjaan ok

Kalau palas katakan palas
Jangan disabit daun kelapa
Kalau malas katakan malas
kita plak dibabit, dah kenapa?
Hahaha....













No comments: