Monday, January 16, 2017

Mokcik idola beliau...

Dah lama saya perasan dia suka quote saya. Hahhahhaha. Hoverr okeh...

Sometimes dia buat decision sama macam saya buat.
Like when everyone says A, tapi lepas saya research B is d best,  saya tetap juga buat B despite saya jadi bahan caci maki orang.
I just couldnt care less.

Yang itu lah ditirunya.
Hari ini dia mengambil keputusan nak told her staff off.
Dia pun cerita dengan panjang lebar what transpires n everything.

Saya dengar. Saya fikir.
" Tapi ini kurang baik. Kalau Fauzi Ishak tau, dia mesti x setuju.'

" Kenapa? Aku cakap banyak sgt?" dia tanya balik.

"Sort of. Jadi u PuĆ„ ur emotion there.  Fauzi Ishak tu pr,  Once dia arranged for golf trip, org kaya2 ni byk songeh sgt, tapi dia cool je. Dia kata jgn blame org   tp blame d system." dan dan mokcik quote Fauzi Ishak pulak.

" Jadi cara aku ni teruk?" itu ke dia tanya...

" Nope. It gives d culprit space to twist d facts", gigih mokcik berstrategi, " u hv tp do d damage control " Terus mokcik kasi sagesyen. Padahal dia x mintak pun...

Perbualan habis sebab ada hal lain.. Cuma hours later dia tanya satu soalan yang membuatkan mokcik terfikir 2 kali.

" Jadi sebenarnya kita ni idola engkau?" mokcik tanya.
dia kata mokcik perasan hahahhahaha

Orang Melayu mmg perahsia eh..
I never tell Fauzi Ishak, dalam leaderships,  beliau ialah idola saya.
He never knows betapa kagumnya saya pada dia. Saya fikir dia takkan tau rahsia ini sampailah ke hujung hayat kami berdua.
Unless korang mulut Tempayan...

No comments: