Sunday, February 26, 2017

Bila hati tersalah menduga katanya­čśĆ

Bila usia makin bertambah, saya selalu terfikir, Just because others treated me badly, why should I stoop to their level.

Despite saya sedikit errr... sentap dengan peristiwa ini tapi mokcik terus cekal download lagu baru dan sent to him.

For years, dia ni yang rajin send lagu tema  untuk gossip terkini kitaorang.  Sebab itulah first time mokcik donlod n sent,  maka cubaan itu gagal.

(intro kemain misleading)

There was one incident recently which I saw. There r two more which makes d csi in me connected two n two together. I don believe in coincidence.  Sorry.
Saya fikir, dia fikir saya fikir ada sesuatu, seperti yang membuatkan kami berselisih faham tahun lepas. Saya janji pada diri sendiri takkan sebut lagi, sampai ke hujung nyawa saya.

Saya pun tak pasti, tanggapannya betul atau tidak. Mungkin...

Cuma saya nak letakkan SEMULA garisan dalam persahabatan, a clear line so that we will not be broken-hearted over complicated things which is none of our business.  Whatever that means la kan...

I was looking for a friend when I saw him on Thursday. Takkanlah x tegur pulak.

Me: Weii, kita send lagu kat telegram tu.
Him: ye la tu...
Me: ye la.. Lagu 123Kaukucinta.
Him: Heh? (giggled)
Me: lorr ada nama your spouse kot.. Sesuai la nyanyi kat umah. Mesti dia suka hahaha

Ok apa. Kan lebih afdhal nyanyi untuk spouse. X appreciate langsung usaha murni Kengkawan...

Then we talked about d match.  As usual saya beritahu dia saya sangat berharap d Kids menang. Dia buat muka bosan. Ala2 I don care gitu..

So I did things which I know will irritate him d most.
Telling him what to do. Hahahhaha
Told u I know him like d back of my hand!
When I started bossing him, chances r, terus dua hanginn n sentap.
He is so predictable!!

He was defensive and said, he really dont care about winning.
Yeah rite... Dia lupa,  asal kalah je he came up with blames on dis n dat person. Year in year out okeh...
Tetiap tahun ada je orang yang sabotaj katanya, padahal orang yang berlainan kot. Kot he focused on winning like he used to do before, xderla susah payah nak cari kambing hitam.

Gila...  Saya mana pernah cakap panjang2.., nanti dia blocked saya kat whatsapps. Yang kat atas tu ayat dalam hati..hahahhaha..

Instead I told him, "SUDAHLAHHHH JANGAN BERLAGAK SUCII".

Saya terus pergi dan tak mahu cakap lagi.
Benci betul saya orang yang acah2 sesuci embun pagi ni...

To be honest, saya pun tak pasti siapa yang acah2 sesuci embun pagi.

Saya atau dia.

Did I tell u peeps sambil bercakap dengan sesiapa pun, I will always observe their body language n surroundings.
I know he lied when he said he dont care about winning.
I know he lied bila on d search engine ada watches image (?), probably d ones start with S.
I know he will download ( most possible dah praktis nyanyi pun) d song hahahaa.

But I was quite taken aback because he kept d purplish container in his bag. He put in d pocket bag. Empty. Why should he put there for others to see as he used to discard things?

All dis while I thought he hates d gift n give it to others.
All dis while I thought he never appreciate gifts from friends. All friends not just me..

Mungkin seperti saya, dia pun ada azam baru tahun ini.
Mungkin tahun ini saya patut tambah satu lagi azam baru,  berhenti mencurigai keikhlasan hati beliyau walaupun Kadang2 beliyau acah2 berlagak sesuci embun pagi.


It's hard actually.
I wonder, adakah beliyau juga mencurigai keikhlasan hati saya yang juga acah2 sesuci embun pagi ini..

Apa2 kita layan lagu dulu..
Link cari sendiri
­čśĘ








1 comment:

Berhati Mulia said...

Bicara hati memang selalu tidak ada habisnya :) Seronok juga bacanya :)