Tuesday, February 07, 2017

Yang Manis sahaja😂

I was stArving!!! But I had to wait at d gate.
Luckily d assembly ended a wee bit late so I can grab a plate of fried noodle.

Tie bayarkan,  "for birthday girl", katanya.
Like?
Aminnn..

Mr Azmanshah gave a pair of Nike shoes. Unfortunately they were too small, rezeki Uda sajalah..

My first class was with Diamond. Promising.

"lepas ni kita tanya..." I overhead d Boys discussed about d documents.
" be tactful", saya ingatkan mereka. Kalau saya yang tua bangka ni dia relaks je tengking, inikan pula budak2 tu... Seriau mokcik..
They giggled crazily sambil did role-playing. Anak bertuah.

Guess they did d right thing. Hours later d said documents were on my table. No notes, no nothing. Just like that.
There was no RECORDS of 2016 documents, Just 2014 n 2015.

Kalau orang buat begitu kepada Saffa, Saffi n Izzudin,  saya akan hantar surat komplen pd kementerian,  CAP, pengguna Islam segala dan siap dengan surat khabar pun saya hantar surat juga.
But,  there is a work ethics which I had to adhere. I dont even write name n d said document, jadi korang tak payah teka pun..
Jadi saya pergi jumpa Yani dan tanya kalau dia boleh tolong dapatkan dokumen 2016 untuk d Kids.

"Kita tolong anak orang, InsyaAllah satu hari orang akan tolong anak kita", saya cakap sambil ketawa.
Common sense kot.

Funny, today beliau (not Yani of course) was promoted.  Semoga rezeki beliau di dunia ini semakin murah dan berganda. Semoga hatinya senang dan tidak perlu lagi menganiaya orang.

Sekian.

On something unrelated, today I had fruitful discussion with Mimi, Dini n Lin on Charity work. Yippee

Still on d same thing, after Orkid agreed on something trivial I went to Mr Azmanshah to seek his permission. He okayed it.
Anyway to avoid future umpatan-tak-bertepi I asked Mr Azizan. Dia pun ok.
Yippeee..

Mr Boss was so happy and told me Nuar came n projek 4p will kick off soon.
Mokcik agak terkesima.
Nuar mana?
4p tu apa?
I looked at Big Bro yang nampaknya sama blurred dengan mokcik.
Then, we learnt that Nuar n d gang will come for Charity project n 4P tu saya masih agak meneka dalam kesamaran.

"Yang kita pergi hari tu... Jumpa Datuk tu", dia cakap dengan yakin.
Well... I dont remember any Datuk.  The only person yang kayooo yang mokcik jumpa lately hanyalah Abe Jojo.

Dalam mimpi.
😂😂😂


No comments: