Thursday, March 16, 2017

96'!!!!!

Makin tua baru saya sedar,  APC is my favourite drama each year.. Hahahaha...
Almost every year I will blog about it.  It is good to know people's true colour though.

ThIs year d drama has yet to begin. Cuma Last night Valli informed d mark could be checked online.

Hari ni sewaktu sampai di rumah, saya ternampak kawan yang dua, tiga tahun lalu menangis sebab tak dapat APC. Yang tak menahan dia ajak saya jalan2 kat taman tu.. Hahahaha..

Hari ini dia duduk di tembok rumah jirannya... I mean, duk je la rumah engkau kan... As usual dia ketawa bila saya cakap.

Me: dah check markah pbpppppppp!?
Her: x payahlah... Takkannya....dia tu mencerap, jangan haraplah. Mesti markah teruk punya.

Saya tak tau DIA tu siapa dan saya pun x sudi nak ambil tahu. Saya minta no ic dan mula menyemak slip keputusan.
Mokcik fokus okkk.

Me: ko gilaaass?
Her: takkan ada sesiapa pun dapat markah elok kalau dia tu la yang observe...  Saya tak peduli..
Me; 96.1 ok...
Her: Heh...
Me: Wehhh ko gila... Lagi 4 je nak 100 tu...

I smiled ear to ear. I m so happy for her. Tapi sampai hari dah gelap ( it was almost maghrib)  dia cakap dia tak percaya...

Saya tak tau dia deserve atau tidak markah tu. I m not in d position to judge...

Cuma baru tadi saya sembang dengan seseorang.  Dia kata last year dia dapat under 80 marks.

"It was you???" saya tanya..
😂
"Kenapa? "  dia tanya semula.

Actually last year a man tulis kata2 sedih di fb. Saya tak tau cerita n pujuk dia jangan sedih adikkk. Dia kata orang yang lebih kurang tanggungjawab pun dapat markah lebih tinggi.  Dia kata bayangkan hanya 4 orang je yang dapat under 80. Saya terus ingatkan dia,  di mata saya dia bagus dan sebagai ketua, saya senang berurusan dengan dia.

Lepas tu baru saya tau I am one of the 4... Hahahahaha...
Bagus juga sebab I noticed ramai pula yang Tiba2 berbaik dengan saya. Kasihan mungkin.. Hahahaha..

Now, I know siapa orang ke-empat, saya rasa nak melompat ke langit ke tujuh.
He got accolades from state because d result was among top 5 in state ke macam tu. He hold several posts in Districts. He produced King Scouts. In workplace he is also very ringan tulang (helpful)

Tapi there is a bunch of people did not like him. They claimed he is lack of effort, impolite n so so.. Saya fikir, kat bahagian itulah markah dia dragged down.

Unfortunately,  in my humble opinion yang mendengar tu pun sama keji.

Kalau lack of effort, tidaklah dapat top give. Kalau impolite macam mana people from other organisation boleh work along with him? For years ok.
Buatlah CSI sikit. Dasar...😂

That is d problem kalau orang buat program kau duduk dalam bilik dan tak tolong. Hahahaha. Buat event hari Sabtu kau tak mo datang. Bila orang minta tolong ko kata, " itu yang kita mahu komunikasi tu",  padahal tu hint suruh ko turun padang hahahahaha.
Bila masa appraisal u rely on gossip-monger.

Kau ingat orang yang bizi macam mamat tu, ada masa ke nak datang sembah ratu dan buat laporan terperinci segala hal tepi kain orang?

Sebenarnya mamat tu x cakap apa pun. Dia sebok fixed stand yang saya accidentally patahkan masa event daerah. To be frank, untuk events yang saya buat, I used to go to him n pinjam itu ini.

Sebab tu saya fikir, those yang bila dapat APC tu kata rezeki Allah bagi is definitely penunggang agama, sama juga macam Richard Huckle yang bajet alim kaki Church tapi ended up paedophile.  Itu pun kena tangkap di London sebab undang-undang mereka lebih strict dan orang di sana lebih takutkan tuhan dari di Malaysia. Even mak bapak Huckle pun sokong polis tangkap anak dia.

I know off-topic. Tapi itu lah bezanya mentaliti penunggang agama. Bila dapat sesuatu yang menguntungkan kau kata itu rezeki Allah,  tapi masa gigih padamkan lilin orang supaya lilin kau nampak terang dan bersinar,  Allah bukan maha Melihat dan mendengar ke?

As usual, saya akhiri dengan,  di hujung nanti ada pengiraan yang lebih adil.
Chillexxx sudah...
😂




No comments: