Saturday, March 25, 2017

Danish!!

Seingat saya belum pernah terjadi lagi anak2 sedara tak rapat dengan kitaorang. Setiap kali cuti they will spend time dengan kitaorang. Unfortunately,  rumah Danish agak jauh, jadi baru 2,3 kali je saya ke rumahnya.

Berbunga2 hati Mak Andak bila dia jerit dengan eksaited sesampai di depan rumah pukul 2 petang tadi.

Yang tak eksaited hanyalah ayah Danish a.k.a adik saya. Habis tu saya yang ajak depa makan di rumah tapi sewaktu mereka sampai saya pun baru balik dari beli barang dapur.

Actually he came to fix the door.

Cepat2 mokcik pergi kedai dan bawa container. Kedai makan yang saya suka tu berpindah mulai hari ini, jadi kami ( Saffa, Danish n I) went to d New Location not far from d YDP Lake.

I took 3 pieces of percik chickens, mixed vege n plain Rice. Baru RM27 je n it is enough for 4 adults n 2 kids. For Irfan,  mak andak gorengkan ikan masin n yellow onion. Tapi saya tersilap taruk Chillies pulak... Aihhh...
We had Juicy watermelon n Lychee Juice.
Awesome.

Tapi yang lebih Awesome mestilah Danish yang dah petah bercakap sekarang. He shared why he is afraid of Mak Anjang.

" Kawan Abang tu baru pindah,  masa tahun satu guru kelas dia Mak Anjang. Dia cakap Mak anjang garang.... mak Anjang denda kawan Abang  tu", Danish cerita. Saffa n I ketawa...

There r so many things he shared. It is always fun listening to my anak2 sedara stories. So many twists hhahahahhahahhaha

Besides, we also made a plan for d next school holiday. He agreed to stay at #12A with Adib, Izlan n Naufal.

"Tapi awak kena masak sendiri tau", mak Andak kata.

" Hah? Tak nak, tak nak ", dia jawab laju..

Hahaha...
Untuk rekod, masa yang lain bercuti di #12A, lama dulu, I just so love cooking for them. Saya masak apapun yang konfem tak sedap berebut mereka makan. I guessed sebab mereka semua yang buat menu, shopped for d groceries n helped me cooking or serving.  Yang utama, bila dah berkumpul ramai2 asyik main je, mmglah lapar...

It has been years anak2 sedara spend their hols with me.


#sedehhss



No comments: