Thursday, March 30, 2017

Doa di pintu Kaabah katanya...

Bila perubahan cuaca yang ekstrem,  mokcik pun extremely not well katanya... Semalam I was flat  out by noon.
Jadi hari ini haruslah mokcik berlemah gemalai supaya tak jatuh sakit since show mokcik hari ni 73 km away katanya..

I stopped at Fid's on my way to xerox hand-outs. Unfortunately,  there were so many things we discussed from what hadiah to give to the best teaching practice yadayada.. Nothing personal.

She was telling me her choice for pelajar Terbaik our subject. Sebagai manusia yang takder kerjaya I took all exam slips and skimmed through either d ones she chose really deserve it.
Nampak tak mokcik memang sentiasa bertungkus-lumus memastikan tiada orang yang teraniaya walaupun sebenarnya sangat redundant Since Fid jujur orgnya.

Ok.. Mokcik hoverr..

Alang2 tu kan...
Teringat pulak, dua tahun lepas mokcik dipulaukan sebab report ketidakaturan sistem.  Bila result keluar,  dah sahlah anak didik mokcik dapat result kurang baik compared dengan orang yang dah practiced sebelum exam katanya...

So I skimmed through those Kids.
Yang dpt jadi best student dulu tu pun sangat kurang bersinar.
Mokcik tiada komen.😂 😂

The bell rang so we dashed to perform our duty.

"eh lupa..."  Fid kata.

"He told me it was his fault when only ONE student passed recently", Fid kata...

Ohhhh tuhan. Flowery hati mokcik tau. Last year mokcik tak lalu makan when told dapat nombor corot n siap kena tazkirah no man is an Island sebab if we didnt taken care of his charge, sesia saja our effort.
It was dat bad, tapi nak interfere n berdepan dengan risiko kena pulau oleh geng Lindungan Kaabah, Ooo mokcik surrender!!!

Now he admits his fault, mungkin cerah harapan mokcik nak menangis bersama Fid bila we can beat pun rival yang now dah 10% lebih tinggi daripada kitaorang.

"Finally!!", jerit mokcik dalam hati.

" Dia kata dia salah sebab last year masa kat pintu Kaabah dia doa mintak budak2 lulus, seorang pun jadilah. Tu la lulus seorang je tu" Fid sambung.

Cerita habis.
Kami berpisah dengan muka what-problem-yu 😒

Mokcik tiada komen.
Cuma terdengar bunyi motosikal sedang ditunggang laju.


Vrooooooommmmmmmmmm!!!

No comments: