Monday, March 06, 2017

Nick met an accident

On Friday afternoon. She was with Zudin.
Till now, rasa masih tak patut kakak saya ditimpa kemalangan.
Among us all, dialah paling selfless sejak kecil.

Seeing her on hospital bed, with bruised swollen face n screwed leg, a sudden pang of guilt seeped in. I should come earlier...

" Hari Sabtu tu ada event kat KL Nik, budak2 pun dah ada kat umah adik masa tau ko eksiden tu. Adik called kawan mintak gantikan tapi last minute, dia pun ada program lain", saya beritahu Nik, on Sunday when I visited her..

"Takper dik, Abang Dos pun ada. Orang taman pun ramai yang datang, takper..", dia jawab..

" pagi tadi tu ada run, dah register lama Nik.. " saya sambung lagi, "pergi dengan Nisa", saya beritahu...

"Takper dik, malam tadi Along temankan. Diorang pun balik lambat semalam.. Ok je la dik.." Nik jawab.

" lagi pun Nik ok. Cuma kaki ni je", dia cakap. Nampak positif tapi matanya nampak sedih. She broke her leg. Doc said akan masuk besi in.2,3 days. I know she scared.  She could not eat either.  mukanya tertumus ke jalan. Luka.

D hospital was humid. Packed!
Nik berkipas guna kadbod je. Panas!!

"Bila doc alihkan kaki, sakit sangat...", dia cerita.  she spoke about d incident. She could not remember anything.

Sedihkan...
Bila saya sakit sejak kecil dulu, kakak3 saya sentiasa ada masa nak melayan.
Now Nik terlantar... Sedihnya...

"Nik, next Weekend adik ada event lagi satu. Jadi adik tak boleh datang", saya beritahu awal 2.

"Takper dik. Nurul(her eldest) balik sebab nak practical. Lagipun masa tu Nik mungkin dah keluar hospital dah" dia kata.
Nampak x, pozitibiti sangat...

"Tapi cuti sekolah nanti adik akan clearkan schedule nak spend time. Gasaklah Rosmah nak kata apa pun", saya cakap serius..

" Aje ngan gamfenss ko dik", Nik kata.
Dia senyum sikit. 😪Mulutnya masih luka3.

Walaupun sikit, it is a sign of speedy recovery.
Kalau boleh kasi respon pozitip bila nama Rosmah disebut,  chances are, emosi kakak saya sangatttttt stabil.

aminnn
😂😂😂😂😂

😂😂😂

No comments: