Wednesday, March 29, 2017

Tips to make d Kids score in exam.

Antara perkara yang saya takkan buat ialah menipu.

So I told d Kids,  saya tak habis marking kertas exam mereka dan saya belasah je bagi markah berpandukan Paper 2 mereka. Subject tu ada 2 paper. Paper 2 saya semak. Halfway semak Paper 1, saya stress sangat dan stopped marking.

Yang stress tu saya x cakap,  saya cuma kata misplaced.  Gigih sangat saya sorok sampai tak ingat kat mana.

The truth,  they did badly. Tu yg saya rasa tertekan.
Saya terus kasi mereka markah yang saya mahu mereka capai


Jadi saya kerja kuat supaya capai target. To d Kids,  I always remind them,  dulu boleh dapat markah elok kenapa sekarang jatuh...
Nampak tak permainannya?

I told d Kid, saya beritahu,  we r into this together. Kalau mereka kena kerja kuat, mokcik pun kena berlari laju jugak..
Bab3 beli jiwa jangan ceritalah... Gigih!!

One of my colleagues who taught d same class Once laughed at me, target tinggi sangat mustahillah capai, katanya...

Tapi saya betul2 nak capai target. So, takder pekdahnya saya nak sentap x tentu pasal.

Bila result keluar... D Kids capai lebih daripada target.
I is speechless



No comments: