Thursday, April 27, 2017

Another team...
I was greeted with a calling letter to manage d selection team yesterday. I scanned d committee list. Only two names I did not recognise, d rest I knew them personally. Some were very close.
Susah macam ni😨

"D u mind to help with d documents Tie?", I asked a teammate as mokcik bagai lalang ditiup angin rasanya...

"Saya pun tengah berkejar nak siapkan kerja saya juga.", dia jawab serius.
Saya suka.
Telus.

Yang acah2 Lindungan Kaabah mokcik dah acapkali terkena.

Little that I know,  behind my back she made another plan with Ruby for a back-up should mokcik getting worst. Mokcik sangat terharu okehhh, despite I know how busy they were.

Travelling to Batu Gajah Stadium yang jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhh itu is no laughing matter when u r under d weather okehhh.

ThIs morning I woke up feeling dizzy n going to work is really a chore😢. Mokcik pun manusia biasa, ada hari ok, ada hari sangat tidak ok.

D first thing I did was asking a friend what time we shud leave.
" x jadi, kita main kat tempat lain", dia jawab.  Terus mokcik makan semangkuk sup panas pedas berapi sambil tersenyum manis. Hikssss...

"pukul berapa keluar? Dokumen saya dah siapkan", Tie tanya. Serius. She was rushing for a Quick brekkie.

"Tak jadi. Stadium fully booked, main dekat je", saya jawab. Senyum.

"Ye????", Tie senyum lebar.
"hikhikhikhikhik" we giggled.

Senyum makin lebar bila dia tau tak perlu relief kelas saya. Dah main dekat je, mohtip sangat nak tinggalkan kelas yang sejam tu je...

I just dropped d Girls off n stayed in d car for a while before did my errand. At 5, I came n fetched them. Out of 7 Kids, 5 were selected. Great!

Stayed Puť in d car, I did not go out n mingled. Goshhhhhh... I think I looked like someone whom I dont want to be(?)

This is not me, saya berkata kepada diri sendiri 😂

So on my way out, I stopped to each one of them,  thanked them profusely.

Dunia ni kecik je norizan nak menyombong dan mengelat tak bertempat.  Nanti pusing2 kau akan berjumpa orang yang sama juga.

Sekian karangan makcik.

No comments: