Friday, April 14, 2017

Hang boleh tolong kan?

Boleh,  saya jawab. Tak berapa ikhlas.

Tapi hang sorang je pompuan,  boleh?
Dia tanya lagi. Ok je, saya cakap

Sorang2 asalkan kat Malaysia dan x jadi Ketua, mokcik no hal punya. Mokcik cuma tak sudi jadi powerful je.

Cuma bila sampai mokcik sentap.
Ada orang kirim text mesej.

Dia ni napa? Saya tanya pada kawan yang ajak saya datang tu.
siapa?, dia tanya.
" Ayub. Dia ejek", saya mengadu...

Kawan tu pun tersenyum sinis. Maklumlah entah apa yg Ayub dan rakannya adukan kepada beliau 2 tahun dulu.

Patutnya saya chillex.  Tapi mokcik manusia biasa.
Dia bergurau saja kot... Kata seorang lain..
Mokcik ketawa pura2.

I saw him on my way out earlier that day. He glanced at our way n smirked.
SMIRKED!

I knew him long enough to predict his next steps.
The last time he was so rajin contacting me, it followed by tarik muka berpanjangan by dia n his gangs.

There were times,  yg memang genuine,but sejak he n his gang dropped me from d team, mmg sangatlah obvious his hidden agenda.

"Sangat sentappp cakap macam tu ngan kita", saya cakap dengan sorang yang lain sambil ketawa pura2...

"Kalau sentap macam mana nak berkerjasama?"  dia tanya.
I was puzzled????  Oh that...

Checked d concept paper... Yes.  He is d Chief n I m under him..


Now it tells,  why suddenly bintang bima sakti gilang gemilang bersinar serata alam.

I remembered how d last year incident well.

Jumpa hari2, tapi letak borang kat cermin kereta. Bila data salah, konar baring kata ada kriteria lain. When I pointed out descrepansies, terus tarik muka. Kawan2nya yang Xder kena mengena  berjemaah tarik Muka. Depan kawan2 lelaki pun tarik muka.

 Tapi Bila dengan skandal kemain elok bergelak ketawa... Terer tu bang...

Hahahahaha..

Agak2 tahun ini nak buat gitu juga kot.
Bunga2 macam dah ada.
Kasi mesej kemain..., padahal katanya segan dengan pompuan hahhahahhaha..
Tu yang bila hal kerja x mau bincang,  letak kat cermin keter je...
#bajetbizi

I have a hunch,  leopard will never change it spots. Cuma, nak hidup tenang bila dia main wayang,  kita pun Puť  a mask n Play along.
Orang macam ni selalunya tak ramai, considered yourself Lucky. Kalau kau boleh hidup sampai umur 45 tahun tak payah makan prozac layan drama orang cenggini... That is an achievement.

Tapi jangan risau. Allah dah janji.  Setiap perbuatan ada ganjarannya. Chillex sudah..


But then there r people yang selalu memberi dengan ikhlas dan tak pernah take credit. Macam Jie n Et. There r people yg ko buat apa pun,  dan ko cakap apapun dia akan query sampai ke sudah. Bingit.
Tapi bila people started teamed up n gave u headache, he stood by u.

That is d person yang bagi soalan di awal entry.

For these kind of people, kalau dia suruh saya "Jump", I will ask..

"How high?"

Pesanan untuk diri sendiri.
Seploh layer pun ko pakai mask, ur true colour revealed katanya..






No comments: