Wednesday, April 05, 2017

I longed for a day where I can enjoy good books and swim from morning to the starry night. Maybe soon, if I were Permaisuri Agung.

Right not, dengan hutang keliling pinggang, haruslah mokcik tabahkan hati dengan terima takdir dengan berlapang dada.

Hari tu, I proposed a plan for an activity.  Ia mengundang hencapan about money matters. To be honest, sebagai pengomplen tegar, I do make homework before I tabled d proposal. No big deal. Orang tanya kita jawab, with facts of course.

In my humble opinion ada macam2 kategori orang yang mempersoalkan sesuatu proposal
1. Proposal tu mmg giler x bagus
2. For good cause, nak tolong tambah baik
3. Nak mengelat, konon2 it couldnt work, so tak payah dia buat kerja
4. Nak buat kacau n hasut, personal attached
5. Golongan kecewa, because he/she r left out.

Macam yang selalu saya tulis, setiap kali ada masalah dalam tugasan sebagai Ketua Derjahs, saya akan buka buku motivasi. After years, mokcik pun agak hafal,  sekilas ikan di air terus la mokcik jadi bidan terjun, tau jantina.
Tak sudi saya terus-terusan menangis di bucu katil heh...

I will be on prozac for life kalau layan semua drama. So I assigned tasks for everyone.  selalunya yg banyak sangat cadangan dan idea tu sebab dia fikir bukan dia yang kena buat, tu yang fefeling the next Einstein tu. Once they hit the reality, automatically dia tau langit itu tinggi atau rendah.

No offence, but mokcik tak berminat nak main wayang.
Therefore, mokcik fokus kepada yang sudi grow together katanya...

Here..
As invited me to help her Girls. It is 73 km away, but I m on..




Maybe, d time for me to enjoy d good books n blue sea will come sooner than expected. But then, for d time being, life with d Kids arent bad at all. 
In fact, seeing their happy faces, really lit up my mundane life. 


Hows ur day peeps?

No comments: