Wednesday, April 12, 2017

Kesudahan beliau....

Lately, I keep thinking about heaven n hell, about karma and all.

Long long time ago we know someone who broke our mutual friend's heart. Abusive mamat ni.

He called her names and accused her of a not so nice act and all. Jahat

He was well-off n very successful then.

Fast forward 15 years later, I stumbled a Facebook page. I noticed d fact, but d status were uploaded by a group of people.

They made d addib-muaddib sounds so decent!!!
Habis semua mesej yang biru kuning di screen shot dan dipaparkan. Suara maki2 diupload juga.  Banyaknya..

Tapi yang saya seriau bila d group CSI socmed anak perempuan orang tu. In short, at 19, she is finish, so does d father.  I wonder boleh ke mereka keluar rumah tanpa rasa kulit muka setebal tembok China.

Now dia dah jatuh miskin. Reputasi jatuh, maruah keluarga pun dihenyak2.. D team pergi tag semua kenalan mereka pulak tu..
Sah2 la both of them will out on d street soon.

Sangat kasihan




Thats life.
People says what u give u get back. Please don't quote ayat Quran jangan sebarkan aib orang tu. If u remember d fact that Allah sentiasa maha melihat dan mendengar, kau nak aniaya sekecil2 semut pun ko takkan berani.

I didn't write names, neither place nor exact time.
You juz dunno who am I talking about. 
Mungkin juga ini rekaan penulis blog.
Whatever it is, dalam hidup jangan sekali aniaya orang.

Kesannya memang tak terjangkau dek akal. Saya mohon Allah tak terbalikkan hati saya pula.

  Sekian...



No comments: