Saturday, April 08, 2017

Site visit. When?

Someone called n tanya bila nak buat site visit. Boss dia suruh tanya. Ni takder kaitan dengan entry sebelum ini.

Soon. Saya jawab.
Buying time, of course...

A week later dia tanya lagi.
Goshhhhhh...
Soon saya jawab.

The thing,  I've assigned others to do preliminary work. Until dateline finished,  no one had courtesy to do it.

In time like ThIs, there r options
1. Call off everything, jadi orang takkan percaya saya dan.organisasi tu dah

2. Do everything, nampak mcm sgt kera sumbang dan d same person yang patut buat kerja ni akan cakap, " kesiannya... Kenapa tak bahagikan tugas?"

3. Be selected amnesia a.k.a buat bodoh..

Saya fikir, saya pilih no.2, despite I might end up menangis di bucu katil hari2.,

Jadi saya balik rumah dan baca buku Hillary Clinton, Hard Choices.
Who needs stupid advise from people yang kuit jari pun tak sudi when u have d wisdom of ex-First Lady n ex-State Secretary.

Life is good norizanadnan.

No comments: