Saturday, April 29, 2017

Treasure those talents

As a Ketua Derjah, ada masalah negara pun, depan orang ko sengih macam kat rumah ada lima gobok wang tunai, 2 cincin Cartier dan satu beg tangan Birkin.

Naknya pulak tu bila ko lambat reply RSVP. halfway anak buah tanya boleh x fetch sebab husband tak bagi dia drive as she is high preg. Well, u dont even know where her house is n d meeting point tu pun ko x tau.

Her name is Dayah. Kalau dia mintak mokcik fetch kat Angkasa pun mokcik pergi kot coz she had done a great job so far.

D rep for Daerah yang lagi satu had given me headache n embarrassment.  Tiada huraian. Jangan ditambah bara yang disimpan kata ko...

Oh ye,  mokcik jadi Ketua Derjah untuk dua daerah. Jadi PR skills mokcik harus tiptop katanya... Cuma mokcik pun manusia biasa juga ada masa mokcik ingin pergi jauh ke Finland jika tak fikir nak beli teket pun mokcik x mampu...heh?

Jun dah sampai dulu.
D meeting started later on.

Compared Daerah yang lagi satu, sebelah sini sangat santai sebab Ayie, d leader is not ambitious. Dia jujur, yang tu saya respect.

Dont get me wrong, Daerah yang lagi satu pun saya suka juga. Make short, semua orang pun mokcik suka asalkan mereka tak bagi mokcik Anugerah   heh?

There r lenghty discussion over trivial matter. Mokcik dengar sahaja dan tak mungkin mencelah. As an NGO those political thingy does not interest me.

At 10.15P.m d meeting adjourned.
Barulah boleh bershellout katanya..

Mokcik lapauuuu..

I offered to take Jun home, jadi takder suaminya komplen balik lambat. Then, we off to Dayah's house in KMP. It was dark b spooky. 

"Kak jangan balik la.. tidur rumah Dayah. Dah malam sangat ni", Dayah kata. 

Kan saya dah kata, Dayah ni memang thoughtful sangat orangnya. Suaminya, Amin tu pun sama walaupun masing2 x banyak cakap. 

But nope. At my age, walaupun rumah saya takder mesin basuh (?) but I still want to sleep on my polka dot pinkish bed.

I planned to turn back n used d main road. Tapi malam,  saya tersilap ambik route,  ended up tersasar ke jalan Proton City yang deserted itu. Halfway, I had goosebump. 

Dan dan wajah seseorang muncul di depan mata. Dulu bila saya takut saya akan hubunginya dan dia akan kirimkan doa dan ayat untuk dibaca. 

Sedangkan sungai lagikan berubah, inikan pula hati orang...

Saya memandu laju. 
Saya takut.
Di depan semua orang saya harus acah2 berani dan cool.

Once home, I took d mask down. 
It is not easy being me, sometimes 😢


Sekian. 

No comments: