Sunday, May 28, 2017

2nd Ramadhan: Thoughtful

Baby n I slept with mom yesterday.  Something we never did. Tapi saya rasa dah lama sangat saya tak berbual dengan mak. Last jumpa Errr hari Jumaat, saya teegesa2 balik sebab kurang sihat.

Ermmm baru sehari tak jumpa, banyak sangat yang kitaorang nak catch up.

I went back early in d morning.  Partly nak menghabiskan marking, mainly saya runsing tengok rumput tu..

Hari panas, berkebun sekejap je then I went inside. Mengemaskan Teacher's Day present.

Tahun ni Hazeda was in-charge. Saya fikir dia sangat thoughtful. Ini kali kedua saya perasan cara Zeda uruskan hadiah.

Every one gets a mug, inside is a small container of dates, a Kit kat and a set of highlighter.
I can see she took pain to compile everything. Sweet.
Saya fikir dia memberi dari hati. 💞

We can tell when d gift is ill-chosen.
Cant we?

And there is this portrait.

Fizo yang lukis. For all of us. Amazing!! 

On Friday, sekali lagi saya pusing keliling distributed Laporan Tahunan NUTP. 
Saya bukan nak mengungkit,  tapi ada hari saya ok, ada hari saya kurang sihat, but amanah is still amanah.

Then, I saw Nol dah taruk gambo dia dalam bingkai. 

" Waaa Nol, ko dah bubuh frame" mata mokcik hampir terkeluar dari soket.  Nol of all people!

"Laa.. Kalau akak nak frame saya boleh kasi Kak", Adik mencelah...

Gilaaa mestilah mokcik nak. Adik suruh pilih, I chose White, it is Ikea, my favourite brand. 

"Takat Kak Izan, nak apa je kita mesti boleh kawtim", Adik sambung. "Tapi akak jangan cakap ngan sapa2 dari mana akak dapat frame tau", dia ingatkan.

Hahahaha..
But still,  people like Zeda, Fizo and Adik are d reasons why going to work daily is a bliss.

Their thoughtfulness humbled me 

No comments: