Tuesday, May 30, 2017

4th Ramadhan: Bangi-KL Sentral

At 7.30 Baby dropped me at B3 Station.
I paid RM5.20 for tren ticket to Midvalley.
Bila sampai Midvalley, baru pukul 8.15a.m, terus saya lajak ke Kl Sentral.
I meant to pay for extra Journey, tapi d staff just gave me harsh warning not to do it again. Terkebil2 mokcik tau...
Duh!

It was still early so I took d bus sebab ramai orang naik bas tu.
First time I noticed ada bas kat situ. I dunno bas g mana pun...

Saya tanya kat polis bantuan tapi dia kata bas tu ada banyak laluan so dia suh tanya driver...

When I entered d crowded bus, bas pun jalan.
Haishhh..

Ni gambo on the way balik. Bas baru, bersih gila. Kerusi oren boleh lipat utk OKU, so ada extra space kot org berdiri.  
Ada dua cara nak bayar tic. 

Swipe kad atau Cash.

"How much dik?" mokcik tanya, noob.
"Singgit je kak".

I paid. Still tak tau nak g mana.

No comments: