Friday, May 26, 2017

Dunia ini sungguh kecil Part 2

I arrived. Late.
To be honest,  it was my fault, jadi tak ada sebab saya nak bermasam muka pun.. Hahahaha..

Cuma sepanjang jalan saya panjatkan doa semoga Allah mudahkan urusan dan jauhkan saya dari azab dunia. Elehhh korang pun sama kan...
Gila tak takut bila dah lambat.

D course had started off.
"Hi Norizan," d speaker greeted.
"Eh Ijan", d organiser called in front of everyone.

I flashed my honey-laced-caramel smile dan dengan muka tak bersalah cakap, " Sorry Kak kita lambat".
To be honest, mokcik rasa nak pinksan.

"Its ok, help yourself with d refreshments"  She answered.
Terus mokcik sambar mee goreng n seketul kuih n bawa ke meja.

Ni rules bila lambat.
1. Own up, but dont give reasons.
Be classy. Ko lambat ko salah. Ko say sorry.

2. Orang suh mkn, ko mkn, at least nampak la macam ko genuinely rushing sampai x ambik brekkie.

3. Sit with someone u know will help u forget ur bad experience.

4. Smile, d World will smile back at you.

No comments: