Thursday, May 04, 2017

Manis Kuasa 2


Ngehhhhh...
I hate meetings.
Talking to strangers  is not my forte. Mokcik is shy shy cat.

I came late, jadi meluru ke hujung garisan sajalah..

Image may contain: one or more people

d officer in-charge-took photos.
He also told me yesterday Her Royal Highness asked for name n he gave mine.
I felt my stomach made some sommersaults.

Tapi depan orang harus mokcik berlagak bagai hari-hari Tuanku Permaisuri mintak nombor talipon kekdahnya.
Ohhh stress...

Nampak mokcik dengan orang sebelah bagai isi dengan kuku...

Mokcik is stress katanya..
Semua troop yang makcik hubungi tak sudi ambil bahagian.
Troop mokcik jauh, nak hantar 34 pax, ate mana gaye duit nak dicekau..

It is not easy to be in shoes.
Kalau paksa, nanti kata mokcik pushy.
Kalau tak hantar wakil nanti kata mokcik tak perform.
Kalau berita sampai ke telinga the Royal Patron, adeiiii (sampai ke situ imaginasi mokcik tau..)

Ohhhh...
Mustahil dengan masalah sebegini, langsung tak effect pada berat badan yang semakin maju ke hadapan itu. ini pun masalah juga...


Towards the end, orang depan cakap sesuatu..
Eh...

"Boleh tolong?" Mokcik tanya, penuh pengharapan. Dia kata boleh dan kasi nombor talipon the-person-in-charge.
Ni utk program lagi satu.
Patut 2 minggu lepas. Bila mokcik nak buat, banyak sangat playing victims, I divide task, so that they will know how it works. tapi nampaknya sampai hari ni, masih kaburr...

Mokcik stress.
Tu yang muka mokcik setebal tembok Cina tu.
Asal jumpa orang je, gigih mokcik tanya if they could be any help.
Korang ingat mokcik tak malu????
Malu siottt..

On my way out, I saw a familiar face.
"Eh Aidil" mokcik tegur.

"Qaiyum. Nama saya Qaiyum," dia cakap.

Padahal kitaorang kawan kat efbi, apsal saya pangil nama lain.

Aidil tu adik saya. Saya abang", dia terangkan..
Errr... ok at least ada koneksyen di situ..

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and outdoor
Jadi kita minta dia ambil gambar bersama.
Kami bertiga sekampung.
Dalam gambar muka kitaorang sepesen.
Letih...

Rasanya masa kat efbi dia pernah offer  kalau saya pertolongan. Saya yakin dia menmain 
Mesti masa tu dia tak sangka satu hari our path will cross. 
At least never in my wildest dream, this thing would happen. 

"Eh... boleh tak awak tolong d girls?" mokcik tanya. Muka kesian...

Dia kata boleh.
BOLEH.

Mokcik rasa nak melompat ke langit biru:)))
Ohhhhh... indahnya dunia.

No comments: