Sunday, May 21, 2017

Masa sekolah dulu korang ok tak?

Dulu-dulu saya ingat saya okay.
Bangun pagi
Sehari dua ni saya terfikir semula. Tabahnya mereka ( my friends) layan saya dulu-dulu.

My friends, registered me for d run. Bila masa nak ambik race kits, satu kerja mereka ingatkan saya untuk send confirmation slips. Ok.. I asked d organiser to re-send n it lead to a wee bit chaos as i was d only one who caused delay.

Once race kits dah dapat, Nana volunteered to send to Nik's house.

"Jauhhhhh kot", saya kata
"Takder la jauh mana", dia kata.

Came d race day, mokcik memang lemah gemalai. They waited patiently for me to finish d run.

Then took pics together.
Kemudian mereka jugalah yang tagged di fesbuk. 

Lepas bergambar, everyone dismissed. 
Nampak tak...

Nana, Awi, Kak Ina n I walked to eatery joint for quick brekkie. We settled for Burger King. Tapi beratur punyala lama.....

By the time we got d food, Nana set aside mine, " ko nak pergi dah kan?" she asked.
Yes. Tak sampai 10 minit duduk, saya dah berkejar for another meet up. 

"Lorrr..." Awie kata..
"Aku ingat ko main2 je tadi", Nana sambung...

It is true. Deep inside, I m still EO, their friend they first met when they were 13. 
Compared to them, I might be lowly paid, but ke'diva'an mokcik sunguh A++.

I seemed to hop from a meet up after meet up.
I lost important documents, goshhh
I could not register run myself.
I could not run as fast as them too.

Orang kata rezeki datang dalam macam2 bentuk.
Dapat kawan yang tabah menerima mokcik yang lemah gemalai ini selama 31 tahun seadanya pun rezeki juga.

No comments: