Wednesday, June 21, 2017

Dia dapat 25K, tapi saya ikhlas...

It is a tradition I will help out both TheOldFriend n TheOtherFriend print out d slips. Nak tolong yang lain saya pun lemah gemalai. Mokcik ikhlas...

ThIs time marked d first time saya dan TheOtherFriend tinggal berdua. Walau persahabatan kami disulami ribut, taufan, puting beliung sekalipun, saya tak berfikir panjang untuk menghulurkan bantuan. Saya ikhlas.

Saya kirimkan whatsapps.

Me: Dah print out slips?
TOF: belum
Me: nak kita tolong tak?
TOF: username; xxxx Xxx
          Password: xxxx

Nampak tak permainannya?

Mokcik terus download, copypasted dan edit mana yang patut. The boss came n announced he will go out for a meet in a shortwhile.

Terburu2 mokcik siapkan n later berlari to get his verification. Takut tak sempat..

Oh gosh...
Last time when TheOtherFriend relayed my message to d upper echelon, he reported, "aku segan, dia tanya kenapa aku pula yang sampaikan mesej hang".

Ok...
I have to be quick.
The least I want is drama akasia, padahal saya ikhlas kot...

"Boss, boss tau tak Ayob (bukan nama sebenar) baru dapat dividen 25K? Tu la kita printkan slip ni. Tapi kita ikhlas boss", mokcik cakap, muka ikhlas sangat...

Boss tengok muka mokcik, "ikhlas... Tapi sebut pasal duit orang tu. Ikhlas la sangat...", dia ejek...

Kalau mokcik redha menerima tohmahan, takkanlah TheOtherFriend tak boleh redha menerima kemuluttempayanan mokcik dengan ikhlas.


Hahaha...



No comments: