Friday, June 09, 2017

Ramadhan 14th: Seterika panas.

Bila berita pasal pelajar 3rd year UPNM mati dibuli, forgive me for being a bit sceptical.  3rd year kott...

Ingat nobody bully adults? Asked a Chinese Lady on d nst.com page. Two others replied my comments n d third caught my attention,  suspect theft katanya...

In my uni-year, satu pagi sorang housemates marah2 suruh pulangkan pakaian dalam dia yang dia sidaikan di ampaian depan bilik air luar. Kebetulan saya guna bilik air tu hari u tu.
Saya konpius dan speechless...  Beliau sangat marah sebab pakaian dalamnya 'branded' dia kata.
I was so dumbstruck. Seumur hidup, jangan kata barang orang,  boifren org pun saya tak SUDI ambikkk.

Tak ingatlah, saya fikir saya tak sempat jawab pun sebab roommate beliau datang dan cakap dia nampak ada Mat Pet (drug addict) masuk sebab pagar x kunci.

Kami semua berlari ke bawah dan check apa lagi yang hilang.
Great!!! Loafers saya yang masa tu agak mahal tu pun Mat Pet tu rembat sekali. Sadissss..

Secara tak langsung saya nk kasi tau, if I can afford expensive loafers, takat undies 2 sizes smaller, memang sangat tak masuk akal kalau saya nak ambil. What for?

Cerita habis di situ. We became friends again. Makan bersama. G pasar malam bersama, sampailah saya graduan dan kerja. Sempoii baq hang!

Bila teringat saya cuma rasa lucu je, saya XL, dia tu xs, nak disarung kemana undies tu? Hahaha...

In a way we were Lucky sebab ada roommate baik yang cepat2 datang leraikan ketegangan, beritahu fakta sebenar. Last2 satu rumah menangis tak berlagu sebab banyak kasut yang dicuri juga.

Tapi budak sekarang pelik. Bila hilang laptop jumpa bomoh. Of course bomoh akan cakap orang dekat. Then, main tuduh2 lepas tu paksa orang ngaku.

Orang yang hilang laptop sorang je.
Yang lain patut tolong damaikan, macam housemate saya Ila, budak major Statistik tu...


Ini tak.. Berjemaah dera suspek, 80% burnt, hebat korang dek, selalu child abuser yg mostly low educated je yg guna iron, now korang pun dah mampu berdiri sama senget dengan mereka😂😂

 . Lagi hebat bila suspek mati. Yelah... Nak tunggu battlefield, lambat... praktis dulu dera suspek hingga mati.

Nama pun suspected, belum tahu betul ke tidak arwah yang curi. Segalanya mungkin.

Until now, I could not imagine d 9-days-tremor he endured. Satu batalion dera beliau, oh dear...

Funny. Brotherhood time dera orang, sangat..... Bila kena kutip, habis nama sorang2 kena petik dan diangkut ke balai berjemaah.

Al-Fatihah untuk arwah.
Salam takziah untuk geng seterika panas.
Dengan ucapan,
neraka lagi panas dekkk..

No comments: