Thursday, June 15, 2017

Ramadhan 20: Oh Men!

Yesterday I went back at 5.40p.m. Kalau ikut hati pukul doblas saya nak balik rumah, but d sponsor texted, jadi haruslah saya berkorban masa dan berbincang.

Upper echelon is not happy with d budget.
Saya dah cakap banyak kali, paperwork tu saya yg buat, I can revise, d Kids punya pasal seploh kali revise pun saya redha. Asalkan mereka untung..
Tapi mokcik sangat straightforward, janganlah berkias2. I kenot digest!!!
Men!

People said, perempuan memang payah diajak berbincang. Diorang lupa kot, I worked with many Men. Bila saya jadi Ketua Derjah, I told these Men, what I want. They delivered. End of story. Till now, we r still friends.

Berbincang means, we tell what we expect clearly. Before d decision is made, we looked into all angle.

I m far from good, but we come to serve.
Profesional is d keyword.

In a way I must say, I m a bit stress out.

I contacted d sponsor, pronto, after d brief discussion.  Given em' options.

Guess what?
Today I contacted d sponsor again,
" kindly ignore d options, hari ni mereka kasi notification lain pula." tentu saja saya akhiri dengan emoticon ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Diorang tak fikir ke air muka saya?
D sponsor tu bukanlah calang2 orang.

Nak revise budget tu pun saya sangat malu, ni nak suruh lupakan options is another.
No one has courtesy to consult me sedangkan d sponsor kasi ribu-riban kot.

The old norizan will go n clarify.
The new norizan cuma baca notification dan menangis di bucu katil sajalah...

There is another.
Saya cakap dengan kawan saya nak tumpang dia pergi run sementelah pula dia nak bawa d Kids. Gigih saya registerkan, for d Kids mokcik takkan berkira.

"muat tak?", saya tanya.

Yesterday he gave 6 names. Means saya muat menyelit.
Later, he added another one.
7? No way I can Fit in.

Why cant he be honest?
Kalau tak nak kasi tumpang cakap je la...

The old norizan will go n clarify.
The new norizan cuma registered, print out confirmation slips, kirim dengan orang suruh sampaikan dan menangis di bucu katil sajalah...

I keep reminding myself, Just because d Men I see in daily basis treated me badly,  takkanlah saya nak berhenti kerja pulak. Dahla hutang keliling pinggang๐Ÿ˜‚

Cuma yelah...
Mokcik pun manusia biasa.
Ada hari kuat macam Tiger, ada hari mokcik hati tisu.

So today at 2.03p.m I punched out n went home.


No comments: