Sunday, June 18, 2017

Ramadhan 22: sisters are forever

Since d beginning Tuanku announced her choice of place,  As dah stress. Dia baru pindah ke PPD, so she is still struggling with her new post.

"Saya stress Kak", dia cakap lagi during our LEC meeting. I feel her.
Saya faham.

I had been in her shoes too.

Dont get me wrong. Tuanku RNM had work harder. So did our KPC n d Timbalan. Kalau As tak lena tidur, mereka bertiga pun sama.
Bezanya they are seasoned player, As is a firt-timer.

Mokcik x reti nak tolong, bulan puasa kot... dahla Kuala Kangsar tu jauh...
I hate travelling bila puasa. D journey is two hours n half, gila lama.

But I still come. I did not take any kids because d event is in d afternoon. Memang takkan sempat nak balik rumah for breakfasting nanti.

The event went smoothly.
Thanks God.
Kudos to d team n sponsors.

D girls tolong kemas. A bliss.
Sudahnya tinggal KPC, Timbalan , As n two of her teammates.

Sebagai tanda sokongan, mokcik pun menyempit juga tolong apa yang patut.
It was 5.30p.m when we left d hall.
A team of men were there sebab esoknya mereka pula nak guna hall tu.

"Oh leganya..." As cakap when we strolled around d Iskandariah Palace that breezy night.
Unlike weeks before, we laughed out loud over a silly matter.


"Kak A cakap, jangan ambil hati bila Tuanku murka sebab dia pun kena juga lagi teruk", As cerita. The truth during d previous meeting Tuanku was a bit annoyed with As' district report.

"Akak pula kena  masa First AGM. Baru dilantik, dahla tak tau apa, pergi dengan kawan, badge ada satu je, sebab takut uniform tak lengkap, I gave her my badge   I pakai baju logo. Semua kakak2 tu tepuk dahi tengok...",

By this time As dah ketawa berguling, sehodoh2 pemandangan bila dalam majlis rasmi, kau sorang je yang salah pakai baju,

"That was not all. Masa bagi pelaporan, akak salah cakap n tuanku murka dan titahkan Setiausaha send show-caused letter pada my teammates".

" Dah pernah kena la ni?" As tanya, ketawa lagi.

"Ye la, at least As dah kenal kitaorang, dalam mesyuarat Lembaga Eksekutif je pun kena marah, ni dah la AGM, orang ramai, kita pun first time datang"

Hahahahhahahahaahha... seronok pula bila dithrowback.

Later that day kakak2 tu datang dan pujuk saya jangan ambil hati.

" Kak A cakap dia jumpa tuanku dan cakap akak budak baru, dia puji2 habis la" hahahhahaha kami ketawa lagi.

To be honest, saya sentiasa thankful pada Kak A. Pozitibiti betul!!!

Tuanku was Oxford graduate, mestilah tahap ketelitian dia sesuai dengan kelulusan. I respect people bukan kerana pangkat, harta dan keturunan, silap2 saya maki je semula, but she is very capable.
Yang dia tegur tu betul, jadi saya terima dengan muka malu la kan...


Knowing d sisters were there to give me guiding lights, hati mokcik tenang.
Now, seeing As predicament, guess it was my turn nak mengikut jejak langkah kakak2 tu...

Gigih mokcik bertunggu tangga kat Kuala Kangsor dari siang sampai malam katanya.,

No comments: